Έρχεται η συνέχεια για το «Κόκκινο ποτάμι» δια χειρός Μανούσου Μανουσάκη

Δύο χρόνια μετά το φινάλε της επιτυχημένης σειράς, το “Κόκκινο Ποτάμι” θα ξαναρχίσει να ρέει με την υπογραφή του σπουδαίου Μανούσου Μανουσάκη.

Η σειρά σταθμός της τελευταίας δεκαετίας για την ιδιωτική τηλεόραση, κατάφερε να συγκινήσει και να μαγνητίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών καθώς ήταν αφιερωμένη στην μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού απο τους νεότουρκους. Παρά το γεγονός ότι στο φινάλε του 1ου κύκλου όλοι οι πρωταγωνιστές έπεσαν νεκροί, η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση) και το μωρό της, διασώθηκαν και κατέφυγαν στο Παρίσι. Ταυτόχρονα είδαμε και άλλους από την Τραπεζούντα να επιβιώνουν και να προσφεύγουν στη Ρωσία αλλά και την Ελλάδα. Επομένως, είναι εφικτή η δημιουργία 2ου κύκλου αφού υπάρχουν ήρωες και υλικό.

Εξάλλου ιστορικά, η διαδικασία εξόντωσης των ελληνικών πληθυσμών του Πόντου διακρίνεται σε τρεις συνεχόμενες φάσεις: από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ως την κατάληψη της Τραπεζούντας από τον ρωσικό στρατό (1914-1916), η δεύτερη τελειώνει με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1916-1918) και η τελευταία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή του Συμφώνου για την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (1918-1923) και αφού έχει προηγηθεί η Μικρασιατική Καταστροφή. Σε αυτόν το ξεριζωμό θα εστιάσει η σκηνοθετική ματιά του Μανούσου Μανουσάκη, ακολουθώντας το οδοιπορικό των Ποντίων μέχρι την Ελλάδα και την εγκατάστασή τους, δείχνοντας συνάμα και όλες τις μάχες των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και την καταστροφή της Σμύρνης, τη λεηλασία και τις σφαγές από τα ασκέρια του Κεμάλ.

Υπενθυμίζεται, ότι το «Κόκκινο ποτάμι», ήταν μία από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, με το κόστος του κάθε επεισοδίου να υπολογίζεται στα 125.000 ευρώ και με συνολικό κόστος στα 4.000.000 ευρώ, βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη. Η επιτυχία ωστόσο κρίθηκε ανάλογη του κόστους παραγωγής, αφού σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης 29,8% στο γενικό σύνολο και 31,6% στο νεανικό κοινό με υψηλό ανταγωνισμό και για ένα μάλιστα νεοσύστατο κανάλι,όπως το OPEN.

Όσον αφορά του πρωταγωνιστές, η μόνη σίγουρη συμμετοχή είναι αυτή της Αναστασίας Παντούση ως Ιφιγένεια. Εξάλλου η διάσωση της ηρωίδας αποσκοπούσε ακριβώς στο γεγονός να διαδώσει την ιστορία της οικογένειας της και του ποντιακού πληθυσμού, καθώς επίσης και το μωρό της αποτελούσε την ελπίδα που συνοδεύεται από κάθε νέα γενιά. Η νεαρή ηθοποιός, έρχεται και πάλι να μαγέψει το κοινό με την ερμηνεία της, αφού έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τη συμμετοχή της στη ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη” της Μιμής Ντενίση.

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.