Γκαλά οπερέτας εμπνευσμένο από τον αρχοντικό αέρα του βαλς στο Θέατρο Ολύμπια

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί το φιλόμουσο κοινό της πόλης, την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 20:30 στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», για να απολαύσει ένα ονειρικό gala, εμπνευσμένο από το άψογο στυλ και τον αρχοντικό αέρα του βαλς.

Στη βραδιά οπερέτας, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κυριαρχεί η φινέτσα, η γοητεία, η χάρη και η κομψότητα. Ένας κόσμος γεμάτος ανεμελιά, χορό, κόμητες, μαρκησίες, βαρώνους και ουσάρους αναβιώνει στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου.

Η αυτοκρατορική Βιέννη δίνει τον τόνο. Τέσσερις καταξιωμένοι λυρικοί σολίστ, η Χρύσα Μαλιαμάνη, η Μάρθα Σωτηρίου, ο Δημήτρης Πακσόγλου και ο Χάρης Ανδριανός, ενώνουν τις φωνές τους με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη και μας ταξιδεύουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που χόρεψαν στο ρυθμό του βαλς. Το αειθαλές βαλς όσες επικρίσεις κι αν δέχθηκε, παραμένει ένας από τους κλασικότερους χορούς, ένας χορός που κυριάρχησε για τουλάχιστον 80 χρόνια. Όσο και αν υποχώρησε όταν κατέκλυσαν την Ευρώπη οι θεότρελοι χοροί της τζαζ, κράτησε μια αξιοπρεπή, πολύ σημαντική θέση στην καρδιά των χορευτών ως το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, πλάι στο ταγκό και το φοξτρότ.

Από τις συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών της Βιέννης (Στράους, Λέχαρ) περνάμε με φυσικότητα και χάρη στους άξιους Έλληνες ομοτέχνους τους, τον Σαμάρα και το Σακελλαρίδη.

Ερμηνεύουν:

Χρύσα Μαλιαμάνη, σοπράνο
Μάρθα Σωτηρίου, μέτζο-σοπράνο
Δημήτρης Πακσόγλου, τενόρος
Χάρης Ανδριανός, βαρύτονος

Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων

 

Πληροφορίες:

Παρασκευή 4 Μαρτίου 20:30

Εισιτήρια:

Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 5€
Δ’ ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): 10€
Γ’ ζώνη: 15€
Β’ ζώνη: 18€
Α’ ζώνη: 20€
Διακεκριμένη ζώνη: 30€
Προεδρικό θεωρείο: 40€

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Πώληση εισιτηρίων θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.