Η Midori συναντά την Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ της Λουκέρνης για μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

Η βραβευμένη βιολονίστα σε ένα πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα Beethoven.

Η Midori, η βραβευμένη βιολονίστα συναντά την Ορχήστρα Εγχόρδων του διάσημου Φεστιβάλ της Λουκέρνης σε ένα πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα Beethoven στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Φεβρουαρίου.

Οι ακροατές που εντυπωσιάστηκαν από την ηχογράφηση της Midori με το Koντσέρτο και τις δύο Ρομάντσες για βιολί και ορχήστρα του Ludwig van Beethoven, σε συνεργασία με το Σύνολο Festival Strings Lucerne, έχουν τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν την πολυβραβευμένη σολίστ και την Ορχήστρα Εγχόρδων του διάσημου Φεστιβάλ της Λουκέρνης να τα ερμηνεύουν ζωντανά σε μια και μοναδική συναυλία στο Μέγαρο.

Η έκδοση αυτής της ηχογράφησης υπήρξε ένα σημαντικό δισκογραφικό γεγονός το 2020, έτος κυκλοφορίας πολυάριθμων cds επετειακού χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του Γερμανού συνθέτη.

Festival Strings Lucerne %CE%9C%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%BF %CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

Και ο διεθνής Τύπος το υποδέχτηκε με ενθουσιασμό: «(Η Midori), στο σόλο μέρος της, γίνεται ένα με την ορχήστρα. Το παίξιμό της χαρακτηρίζεται από εκπληκτική καθαρότητα και διαύγεια» (NDR kultur, CD της εβδομάδας, Οκτώβριος 2020).

Midori 12 highres

Εκτός από το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα και τις Ρομάντσες αρ. 1 σε σολ μείζονα και αρ. 2 φα μείζονα, το Festival Strings Lucerne, που θα καθοδηγήσει μουσικά ο εξάρχων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Daniel Dodds, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του μία από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του Ludwig van Beethoven, την περίφημη Συμφωνία αρ. 4 σε σι ύφεση μείζονα.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική διεύθυνση, εξάρχων: Daniel Dodds

Εισιτήρια:

Τιμές εισιτηρίων: 11€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 16€, 26€, 34€, 42€, 52€, 60€

Προπώληση εισιτηρίων: megaron.gr

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου | 20:30

Διάρκεια: 2 ώρες περίπου (με διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος 11 60€

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα, 210 7282333, www.megaron.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.