Η Adidas αναστέλλει τη συνεργασία της με τη Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Τα «πλήγματα» στο ρωσικό ποδόσφαιρο, μετά την εισβολή των δυνάμεων της χώρας στην Ουκρανία, συνεχίζονται…

Εκπρόσωπος Τύπου της Adidas ανακοίνωσε σήμερα (1/3) ότι ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών αναστέλλει τη συνεργασία του με τη Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFS), λόγω της επίθεσης των δυνάμεων της χώρας στην Ουκρανία. «Η Adidas αναστέλλει με άμεση ισχύ τη συνεργασία της με την RFS» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία έκανε το 2020 το 2,9% του τζίρου της στην περιοχή Ρωσίας, Ουκρανίας και Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η UEFA ακύρωσε τη συμφωνία χορηγίας της με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και η οποία κάλυπτε το Champions League και τις διεθνείς διοργανώσεις που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, όπως το EURO 2024. Επίσης, η FIFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της εθνικής Ρωσίας από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, η οποία θα διεξαχθεί στο τέλος του χρόνου (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) στο Κατάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.