Ντοκιμαντέρ για τον Τζέιμς Μπράουν από τον Μικ Τζάγκερ

Ένα νέο ντοκιμαντέρ έρχεται να μας γνωρίσει ή συστήσει εκ νέου τον θρυλικό Τζέιμς Μπράουν και μάλιστα το χεράκι του θα βάλει και ένας άλλος σπουδαίος μουσικό, ένα ζωντανό ιερό τέρας της ροκ, ο Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones.

Το ντοκιμαντέρ «James Brown: Say It Loud», όπως ήταν και ο τίτλος του δημοφιλούς τραγουδιού του που έλεγε Say it Loud, Im Black and Proud, θα αποτελείται από τέσσερα μέρη, με εκτελεστικούς παραγωγούς τους Μικ Τζάγκερ, Quest love (κατά κόσμον Ahmir Khalib Thompson) και ο ράπερ Black Thought. Την σκηνοθεσία θα αναλάβει η Ντέμπορα Ράιλι Ντρέιπερ.

Ο Μικ Τζάγκερ, αυτός ο γερόλυκος της ροκ, δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του προς τον συνάδελφο του, τον τρομερό ερμηνευτή της φανκ που έφυγε από την ζωή το 2006, δηλώνοντας «Ήταν ένας λαμπρός ερμηνευτής που με ενέπνευσε από την αρχή και ήταν βαθιά αφοσιωμένος στην διεκδίκηση πολιτικών δικαιωμάτων. Πάντα θαύμαζα τον Τζέιμς και  έμαθα πολλά από αυτόν». Οι έτεροι παραγωγοί, οι Quest love και Black Thought ανέφεραν πως «η ζωή του Τζέιμς Μπράουν είναι σημαντική όχι μόνο για την κατανόηση της τεράστιας επιρροής που είχε ως μουσικός και για το ότι εμπνέει εμάς και άλλους καλλιτέχνες μέχρι σήμερα, αλλά και για το βαθύ και διαρκές αποτύπωμα που άφησε στην αμερικανική κουλτούρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μικ Τζάγκερ ήταν παραγωγός και της ταινίας του 2014 «Get on Up», σε σκηνοθεσία Tate Taylor, που αφηγούνταν την ζωή του Μπράουν με τον εκλιπόντα και πάντα στην καρδιά μας ως Μαύρο Πάνθηρα, Τσάντγουικ Μπόουζμαν να τον ενσαρκώνει. Πλάι του είχε την Βαϊόλα Ντέιβις και την Οκτάβια Σπένσερ. Την ίδια χρονιά ήταν παραγωγός και σε ένα ντοκιμαντέρ για τον τραγουδιστή της φανκ, το «Mr Dynamite: The Rise of James Brown», κάτι που δείχνει προφανέστατα τον τεράστιο θαυμασμό και την αγάπη που του είχε που θέλει να το μοιραστεί και μαζί μας. Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει το 2023, την χρονιά που θα συμπλήρωνε 90 χρόνια ζωής.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.