Η τραγική ιστορία της «Ανδρονίκης» από τον Χρήστο Μπότση

Ο νέος και ταλαντούχος Χρήστος Μπότσης μας παρουσιάζει το καινούργιο του single με τίτλο «Ανδρονίκη»!

Ένα παραδοσιακό τραγούδι της τραγικής ιστορίας της Ανδρονίκης, αποτυπωμένο με τη σύγχρονη ματιά του Χρήστου Μπότση και την ενορχήστρωση του Νίκου Μερτζάνου!

Η Ανδρονίκη, ένα δημοτικό, αφηγηματικό τραγούδι από την Κύπρο, αν και διαδραματίζεται σε μέρη ελληνικά, επίκαιρο όσο ποτέ, μιλάει για την επανάστασή της απέναντι στην καταπίεση και στα στερεότυπα της πατριαρχικής κοινωνίας του τότε και την τραγική κατάληξη της! Μίας κατάληξης από την οποία απουσιάζει η απονομή δικαιοσύνης, σε μία κοινωνία που κλείνει το στόμα και τα μάτια της. Ο Χρήστος Μπότσης με την επιλογή αυτής της διασκευής αλλά και μέσα από την ερμηνεία του ουσιαστικά διαμαρτύρεται αλλά και εμψυχώνει τις σύγχρονες Ανδρονίκες και διεκδικεί δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.

thumbnail εξώφυλλο

Έπαιξαν οι μουσικοί Φωκάς Μουρτζάκης (λύρα), Ιάσονας Μαυρογεώργος (μπάσο, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο), Νίκος Μερτζάνος (synths, προγραμματισμός) και Δημήτρης Χωριανόπουλος (τύμπανα, κρουστά). Φωνητικά έκαναν η Πολυξένη Καράκογλου και ο Νίκος Μερτζάνος.  Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Δημήτρη Χωριανόπουλο ενώ το mastering έγινε στο studio Dng mastering.

Το εξώφυλλο του single επιμελήθηκε ο Μίλτος Τρικαλίτης.

Κυκλοφορεί από την MLK σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Μπότση

Ο Χρήστος Μπότσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Είναι φοιτητής του τμήματος φιλολογίας του Ρεθύμνου. Από πολύ νωρίς όμως, αγάπησε το τραγούδι. Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής με τη Νόνα Βουδούρη κι έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια φωνητικής και ερμηνείας της Νατάσσας Μποφίλιου, του Θέμη Καραμουρατίδη κ.ά.

Το 2018 κυκλοφόρησε σε επανεκτέλεση το τραγούδι με τίτλο Μαύρα Γιασεμιά σε μουσική του Γιώργου Σταυριανού και στίχους της Μυρτώς Κοντοβά και το 2021 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Σήκωσε νοτιά» της Λίνας Δημοπούλου και του Γιώργου Κυριάκου.

Είναι μέλος του Θηβαϊκού Πειραματικού Θεάτρου με συμμετοχή σε μουσικές-θεατρικές παραστάσεις.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.