«Στο συρτάρι» το Ντέρτι. Η ανακοίνωση Τσαμπάνη – Καλκόβαλη – Χαρίτου

«Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα «νέα ήθη» στο χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο», αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης και Λευτέρης Χαρίτος.

Το «Ντέρτι», η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική σειρά του επιτυχημένου συγγραφικού διδύμου που ήταν προγραμματισμένη να βγει στον «αέρα» του ΑΝΤ1 στις αρχές του 2023, «παγώνει» μέχρι νεοτέρας. Η σειρά που θα έπαιρνε τη σκυτάλη μετά από το φινάλε των «Άγριων Μελισσών» μπαίνει στο συρτάρι λόγω της ανακοίνωσης με παρόμοιο περιεχόμενο σειράς από άλλο σταθμό, και συγκεκριμένα τον ALPHA. Σημειώνεται ότι δεν θα μείνει χωρίς πρόταση ο ΑΝΤ1 από την επιτυχημένη τριάδα. Καθώς έχει ήδη έτοιμη τη σειρά που θα παρουσιάσει το φθινόπωρο και κανονικά θα διαδεχόταν το «Ντέρτι» και. σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι και πάλι εποχής, και μάλιστα αστυνομικό θρίλερ.

Η κοινή ανακοίνωση της Μελίνας Τσαμπάνη, του Πέτρου Καλκόβαλη και του Λευτέρη Χαρίτου αναφέρει:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους συντελεστές και ηθοποιούς ήρθαν σ’ επαφή μαζί μας για να συμμετέχουν στην σειρά «Ντέρτι» η οποία ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί τον Γενάρη του 2023, καθώς και τους τηλεθεατές που μας έχουν τιμήσει με το ενδιαφέρον τους για την επόμενη δουλειά μας, ότι η εν λόγω παραγωγή αναβάλλεται. Στη θέση της έρχεται μια νέα πρόταση, που κανονικά θα ακολουθούσε το «Ντέρτι» αλλά λόγω των συνθηκών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μ’ αυτήν στην παρούσα φάση και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πρέπει απ’ τους αρμόδιους.

Κι επειδή γράφτηκαν ήδη κάποια πράγματα για την απόφασή μας, να επιβεβαιώσουμε ότι η αλλαγή γίνεται γιατί ενημερωθήκαμε για την προετοιμασία μιας παρόμοιας σειράς που τοποθετεί την ιστορία της στα νυχτερινά κέντρα, με επίκεντρο το λαϊκό τραγούδι και η οποία θα βγει νωρίτερα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Γνωρίζουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή από το συγκεκριμένο σταθμό, πότε αποφασίστηκε και πού αποσκοπούσε. Ο χώρος μας είναι μικρός άλλωστε. Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα «νέα ήθη» στο χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο.

Σε ό,τι μας αφορά, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μας εκφράζει η προοπτική να προβάλλονται ταυτόχρονα δυο ομοειδή προγράμματα και δεν αρμόζει στην προσπάθεια που γίνεται αυτήν τη στιγμή για την αναβίωση της καλής μυθοπλασίας που πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πρωτότυπων σεναρίων και ποιοτικών σειρών. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας άποψη και μετά από πολλή σκέψη, καταλήξαμε να μην συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που μετατρέπει την μυθοπλασία σε αρένα.

Και τέλος ένας προβληματισμός προς τους συναδέλφους μας. Πόσο εύκολα μετά από αυτό το γεγονός θα ανταλλάσσετε ιδέες, θα μιλάτε για τις σειρές που ετοιμάζετε και θα παρουσιάζετε τα σενάριά σας στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τουλάχιστον για μας θα είναι δύσκολο. Τροφή για σκέψη… »

 

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.