Ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσιφώνων

Στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης και του δύσκολου χειμώνα που αναμένεται, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προανήγγειλε το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσιφώνων.

Τα σενάρια που αναδημοσιεύονται από τον προηγούμενο μήνα επιβεβαίωσε ο υπουργός, για την εξέταση ενός προγράμματος, ακόλουθου του «Εξοικονομώ» και του νεότερου «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». Η μεγάλη συμμετοχή σε αυτά, η οικονομική ελάφρυνση και οι «πράσινοι» στόχοι φαίνεται πως οδηγούν σε ένα νέο πρόγραμμα που αναμένεται εντός του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, 3.5 εκατ. Κατοικίες στην Ελλάδα υπολογίζεται πως έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λοιπόν, σχεδιάζει να επιδοτήσει την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς, με μέσο κόστος αγοράς τους τα 800 με 1.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, στοχεύει σε εξοικονόμηση ενέργειας που φθάνει το 20% σε κάθε νοικοκυριό.

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κ. Σκρέκας, αναφέρθηκε στο αναμενόμενο πρόγραμμα, το οποίο αφορά στην τοποθέτηση 250.000 φωτοβολταϊκών έως το τέλος του χρόνου. Από αυτά τα 150.000 θα τοποθετηθούν στις στέγες νοικοκυριών, τα 75.000 θα δοθούν σε  αγρότες και τα 75.000 επαγγελματίες.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.