«Κωλόκαιρος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το νέο ρεαλιστικό έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, στο οποίο δεν υπάρχουν όρια μεταξύ κωμωδίας και δράματος, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Η ιστορία
Σε ένα κέντρο διασκέδασης στην Ελευσίνα, μέσα στα απομεινάρια του γλεντιού της προηγούμενης νύχτας, οι χαρακτήρες του έργου βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Η άφιξη του Σοφοκλή, όχι μόνο θα αναταράξει τις ισορροπίες στο μικρόκοσμο του μπουζουκτσίδικου, αλλά θα φέρει μυστικά και αποκαλύψεις στο φως και θα εξωθήσει το Μίμη, το Στέλιο, τη Μαρία και το Μάκη σε ακραίες συγκρούσεις. Το παρελθόν επισκέπτεται βίαια το παρόν, την ώρα που όλοι ετοιμάζονται για μια κηδεία και οι ουρανοί έχουν ανοίξει. Όλα προμηνύουν μια απρόσμενη εξέλιξη.

1644 cpatroklos skafidas
Photo Credits: Πάτροκλος Σκαφίδας

Τα πρόσωπα στο μαγαζί «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής ελληνικής πραγματικότητας. Η ζωή τους, βουτηγμένη στο αλκοόλ, τη μυρωδιά του τσιγάρου και τον ήχο των λαϊκών και των «σκυλάδικων», ακροβατεί ανάμεσα στην ειλικρίνεια και στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η αγνή λαϊκότητά τους συγκρούεται με την πονηριά και το κυνήγι του συμφέροντος. Άνθρωποι με αντιφάσεις, ούτε καλοί ούτε κακοί, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους.

1673 cpatroklos skafidas
Photo Credits: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

Πληροφορίες:
Συγγραφέας: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Σκηνοθεσία: Παλούμπης Γιώργος

Σκηνικά: Παπαστεργίου Νατάσσα
Κοστούμια: Παπαστεργίου Νατάσσα
Μουσική: Νικολόπουλος Κώστας
Φωτισμοί: Κλωτσοτηρας Βασίλης

Παίζουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Θάνος Αλεξίου, Βασιλική Διαλυνά, Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Τιμές εισιτηρίων: Από 15€
Διάρκεια παραστάσεων: Από 24 Οκτωβρίου 2022 έως 17 Ιανουαρίου 2023
Πληροφορίες: Κρατήσεις: 210 3636144 και viva.gr
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη 21:00
Βοηθός σκηνοθέτη: Παπαδημητρίου Παναγιώτα
Link εισιτηρίων: www.viva.gr
Πληροφορίες χώρου: Θέατρο Τζένη Καρέζη 210 3636144

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.