Τεχνολογικό ποδήλατο αιώρησης στην αμερικανική αγορά!

Ένα τεχνολογικό ποδήλατο αιώρησης , το οποίο θα προωθηθεί εμπορικά στις ΗΠΑ από τους Ιάπωνες κατασκευαστές του, εμφανίστηκε στην αμερικανική αγορά, κατά της διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ.

Το ποδήλατο τεχνολογικής αιώρησης XTURISMO κατασκευάζεται από την ιαπωνική εταιρία τεχνολογίας ERWINS Technologies και μπορεί να πετάξει για 40 λεπτά με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

«Αισθάνθηκα ότι είμαι 15 ετών και είχα μόλις βγει από μία ταινία ‘Star Wars‘ χρησιμοποιώντας ένα από τα ποδήλατά τους», δήλωσε ο Θαντ Σζοτ συμπρόεδρος της έκθεσης αυτοκινήτων, μετά από μία δοκιμαστική βόλτα με το αναφερόμενο εναέριο όχημα.

«Εννοώ, ότι είναι εντυπωσιακό! Φυσικά, έχεις ένα μικρό φόβο, αλλά ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, που ένιωθα σαν ένα μικρό παιδί», πρόσθεσε.

Το ποδήλατο αιώρησης πωλείται ήδη στην Ιαπωνία και ο Σουχέι Κομάτσου ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της AERWINS δήλωσε ότι η εταιρία επεξεργάζεται σχέδια σχετικά με την πώληση ενός μικρότερου μοντέλου στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά.

Όσο για την τιμή του, φτάνει στα 777.000 δολάρια! Ωστόσο,  ο Κομάτσου δήλωσε πως η εταιρία του, ελπίζει να μειώσει το κόστος στις 50.000 δολάρια για ένα μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο από το 2025.

 

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.