Ένα σχολείο όχι σαν όλα τα άλλα… στη Λάρισα (vid)

Το 3ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας κάνει κάτι πρωτοφανές σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Εν ώρα διαλείμματος, καθώς και πριν την έναρξη των μαθημάτων, αποφασίζει να προσφέρει στους μαθητές μια ακουστική απόλαυση με πρωταγωνιστές συνθέτες κλασικής μουσικής.

Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ελένη Δημητρίου αναφέρει πως κάτι τέτοιο είναι δυνατό μέτρο αποφυγής της ενδοσχολικής βίας, ενώ ταυτόχρονα ψυχαγωγεί άπαντες παρόντες. Για πάνω από ένα χρόνο γονείς και περαστικοί επευφημούν το σχολείο και την απόφασή του αυτή , ενώ ενεργό ρόλο κατέχει και η μουσικός του σχολείου. Πρώτα ακούστηκε από τα μεγάφωνα η μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, ενώ ακολούθησαν και ιστορικοί ξένοι κλασικοί συνθέτες όπως ο Μότσαρτ και ο Βιβάλντι.

Σύμφωνα με την κα. Δημητρίου οι γονείς είναι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι με την απόφαση αυτή καθώς και οι μαθητές δείχνουν να το απολαμβάνουν αρκετά. Ελάχιστοι είναι εκείνοι οι γείτονες που διαμαρτυρήθηκαν και έδειξαν δυσπιστία, ωστόσο η κα. Ελένη Δημητρίου δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.