Η σουίτα «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη στο Θέατρο Ολύμπια

Η σουίτα μπαλέτου του συνθέτη ενώνει στο πρόσωπο του ήρωα τον Καζαντζάκη, τον Κακογιάννη και το Θεοδωράκη.

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συμπράττουν με τη μέτζο-σοπράνο Αρτέμιδα Μπόγρη στις 8 Νοεμβρίου σε μια συναυλία στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη για τον «Αλέξη Ζορμπά».

Σε αυτή τη συναυλία υπό τη διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ο χαρακτήρας του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Ολύμπια μέσα από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο σφράγισε ανεξίτηλα τη συνθετική του πορεία.

Όταν ο Μιχάλης Κακογιάννης ζήτησε από το Μίκη Θεοδωράκη το 1963 να γράψει μουσική για την ταινία «Ζορμπάς ο Έλληνας» κανείς δε μπορούσε να προβλέψει ότι το βασικό μουσικό θέμα θα ταυτιζόταν απόλυτα με τον κεντρικό χαρακτήρα, ξεπερνώντας σε αναγνωρισιμότητα τόσο το ίδιο το μυθιστόρημα όσο και την ταινία.

Η ομώνυμη σουίτα μπαλέτου του συνθέτη ενώνει στο πρόσωπο του ήρωα τρεις δημιουργούς, τον Καζαντζάκη, τον Κακογιάννη και το Θεοδωράκη, τρεις ποταμούς που εκβάλλουν στην ίδια κρητική παραλία: εκεί όπου ο Ζορμπάς χορεύει το περίφημο συρτάκι και διδάσκει τα μυστήρια της ζωής ως αυθεντική έκφραση της ελληνικής ψυχής.

Συντελεστές:

Σολίστ: Άρτεμις Μπόγρη, μέτζο-σοπράνο
Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Εισιτήρια:

Τιμές:

Περιορισμένης ορατότητας: 3€
Δ’ ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): 5€
Γ’ ζώνη: 7€
Β’ ζώνη: 10€
Α’ ζώνη: 12€
Διακεκριμένη ζώνη: 15€
Προεδρικό θεωρείο: 20€

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.