«Καρυοθραύστης»: Tο ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων θα ζωντανέψει ξανά με το διάσημο μπαλέτο «Kiev City Ballet» στο Christmas Theater

Η Λάβρυς παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα μπαλέτα στον κόσμο, το «Kiev City Ballet», στο ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, τον «Καρυοθραύστη».

Ο «Καρυοθραύστης» ήρθε για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους με μια φανταστική παράσταση των Μπαλέτων του Κιέβου. Έχει διεθνώς αναγνωριστεί ότι το «Kiev City Ballet» κατέχει μια από τις σημαντικότερες ερμηνείες του αγαπημένου παραμυθιού και έχει παρουσιαστεί στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του πλανήτη με διθυραμβικές κριτικές.

Το μπαλέτο ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του δύο μόλις μέρες πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και έκτοτε δεν έχει ακόμη επιστρέψει στη χώρα του.

Η δήμαρχος του Παρισιού τους προσέφερε φιλοξενία και το γνωστό Θέατρο του Châtelet φιλοξένησε τις παραστάσεις τους και μέχρι σήμερα παραμένουν artists in residence του Θεάτρου.

Μετά τις παραστάσεις τους στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, η Αθήνα θα τους υποδεχτεί ανήμερα των Χριστουγέννων, για 3 μόνο παραστάσεις, στις 25 & 26 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.

KARYO8RAFSTHS Kiev City Ballet 3

Για το «Kiev City Ballet» έγραψαν:

Οι New York Times
«….. Τα έργα που παρουσίασαν ήταν πολύτιμα πετράδια της χορευτικής τέχνης» www.nytimes.com/2022/09/30/arts/dance/review-fall-for-dance-kyiv-city-ballet.html

National Geographic
«Η τέχνη θα πρέπει να υποστηριχτεί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. ……οι καλλιτέχνες είναι η φωνή της αντίστασης. »
www.nationalgeographic.com/history/article/ukraines-ballet-dancers-are-a-voice-of-resistance-amid-a-greater-struggle

Chicago Sun Times
«Το Kiev City Ballet, είναι μια «φρέσκια νότα» στο μεγάλο ρωσικό κλασικό χορευτικό στυλ»
chicago.suntimes.com/2022/9/25/23371468/kyiv-city-ballet-review-chicago-auditorium-theatre-ukraine-dance

KARYO8RAFSTHS Kiev City Ballet 4

«Ο Καρυοθραύστης»

Δίκαια ο Καρυοθραύστης κατέχει ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριο του μπαλέτου και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της μαγείας των Χριστουγέννων.

Η ιστορία του βασίστηκε στη διασκευή από τον Αλέξανδρο Δουμά του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» του Ε. Τ. Α. Χόφμαν. Τα Χριστούγεννα προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό για τη φανταστική αυτή ιστορία.

Φαντασία και πραγματικότητα, συνυπάρχουν μέσα από παράξενα και θαυμαστά περιστατικά και δημιουργούν μια συναρπαστική ιστορία, σε χορογραφία του Βασίλι Βαϊνόνεν.

Η μεγαλοφυής μουσική που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι, είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες του διεθνούς ρεπερτορίου. Ο Τσαϊκόφσκι δημιούργησε τον «Καρυοθραύστη» για τα Μπαλέτα Κίροφ (τώρα γνωστά ως Μαρίνσκι) το 1892.

Η λαμπρή του ενορχήστρωση και τα αρμονικά μελωδικά του περάσματα γοητεύουν και συγκινούν διαχρονικά, ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνοτήτων.

KARYO8RAFSTHS Kiev City Ballet 1 scaled

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι σολίστες των Μπαλέτων του Κιέβου.
(Κλάρα-Μαρία): Oksana Bondarenko
(Πρίγκιπας-Καρυοθραύστης): Danyil Podhrushko

«Ο Καρυοθραύστης» “Τhe Nutcracker
Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Διάρκεια: 2 ώρες και 20 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα)

Ενιαία τιμή για μικρούς και μεγάλους:
VIP 45€
Α’ ζώνη 40€
Β’ ζώνη 35€
Γ’ ζώνη 30€
Δ’ ζώνη 25€
Ε’ ζώνη 20€
ΑμεΑ 25€

Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για ομαδικές κρατήσεις 210 7258510 και 211 7701700

Καρυοθραύστης Kiev City Ballet
Christmas Theater
25 Δεκεμβρίου 2022, στις 20:30
26 Δεκεμβρίου 2022, στις 16:00 και 20:30

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.