Λεωνίδας Κακούρης: «Μου αρέσει ο ρόλος μου στο «Μαύρο Ρόδο», έχει στοιχεία που με απελευθερώνουν» (vid)

Ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» και αναφέρθηκε στην ζωή του, την επαγγελματική του καριέρα, αλλά και για τη συμμετοχή του στην σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο».

Ο ηθοποιός μίλησε για την συμμετοχή του στην καθηλωτική σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο», ως «Θέμης Καστρινός».

«Ο Θέμης έχει μία αχίλλειο πτέρνα. Σίγουρα υπάρχει κάτι που είναι το ευαίσθητο σημείο του. Εγώ νομίζω ότι είναι η γυναίκα του η Αγγελική. Και πάνω σε αυτή τη σχέση του έστησε και όλη του την προσωπικότητα, τουλάχιστον έτσι όπως τον αντιμετωπίζω εγώ. Είναι ένας ρόλος που αρχίζω και τον συμπαθώ, γιατί αρχίζω και νιώθω απελευθερωτικά, σε σχέση με διάφορες στάσεις που έχει ένας λαϊκός άνθρωπος, όπως είναι ο Θέμης. Ο Θέμης ξεκίνησε χωρίς να έχει ένα καλό οικονομικό υπόβαθρο, χωρίς σπουδές, δούλευε και άνοιξε ένα κατάστημα εστίασης και μετά γνώρισε τη γυναίκα του. Η γυναίκα του θέλει να τον αποτραβήξει από τη νύχτα, εκείνος όμως έχει άλλα σχέδια. Ήθελε να φτάσει το όνομά του να γίνει συνώνυμο ή ανώτερο της γυναίκας του, μόνο και μόνο για να μην έχει το κόμπλεξ ότι τον δημιούργησε και τον έφτιαξε η Αγγελική», ανέφερε ο Λεωνίδας Κακούρης.

«Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που είναι «καπάτσος», που έχει καταφέρει πάρα πολλά στη ζωή του, είναι ευχάριστος στην παρέα, πέρα από τις σκοτεινές πλευρές που έχει και την «παραβατικότητα» που έχει το επάγγελμα, χωρίς όμως να εννοώ ότι όποιος κάνει αυτό το επάγγελμα έχουν αναγκαστικά μία τέτοια παραβατική συμπεριφορά. Στη μυθοπλασία αλλά και στη ζωή είναι ένας άνθρωπος που έχει πολλά στοιχεία που μου αρέσουν γιατί με απελευθερώνουν», όπως ανέφερε ο ηθοποιός.

«Ο γιος του είναι σε μια διαδικασία εκμάθησης, θα ερωτευτεί, θα τον φέρω θα τον ψήσω και τα λοιπά. Ο μεγάλος αγώνα του Θέμη είναι η σχέση του με την γυναίκα του. Στο μέλλον θα δούμε πολλά. Όταν ξεκινάμε τη σειρά γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Γυρίζουμε τα επεισόδια βάσει του χώρου, γιατί μέχρι να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο θα φτάναμε στην 6η σκηνή κι θα τελείωνε η μέρα. Τη ροή τη βλέπουμε απλά από ένα σημείο και μετά κοιτάς μόνο τον ρόλο σου, γιατί οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί. δεν είναι εύκολο όταν γυρίζεις μία σκηνή του επεισοδίου 20 και μετά πρέπει να παίξεις σε επεισόδιο που έχει γίνει “χαμός”», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο μου αρέσει να υπάρχω στη δουλειά…»

-Πως αντιδρά ο κόσμος όταν βλέπει τον «Θέμη Καστρινό» στον δρόμο;

-«Νομίζω ότι ο Θέμης έχει πέραση, είναι λαοφιλής με την έννοια ότι έχει κάποια στοιχεία που σε αποφορτίζουν. Μου άρεσε πολύ το πέρασμα του Θέμη από το μοναστήρι που δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι κωμικό για να μπορέσει να φανεί το κωμικό στοιχείο. Μόνο αν φέρει το δικό του στοιχείο. Δηλαδή όταν ο Θέμης είναι στις καλόγριες και προσπαθεί να συνεννοηθεί και να τους λέει «ρε αγαπούλα μου», αρκεί», απάντησε ο Λεωνίδας Κακούρης.

Εκτός από αυτά, ο Λεωνίδας Κακούρης αναφέρθηκε στον αριθμό των ρόλων, καθώς και των χαρακτήρων που έχει ενσαρκώσει στην καριέρα του.

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο μου αρέσει να υπάρχω στη δουλειά. Άνετα θα μπορούσε να υπάρξει ένας ρόλος στο «Μαύρο Ρόδο» που να έχει τα χαρακτηριστικά του Δούκα από τις «Άγριες Μέλισσες». Μέσα σε όλη βεντάλια των ανθρώπων που φαντασιώθηκα ότι θα ήθελα να δημιουργήσω και να πλάσω τον Θέμη δεν ήταν αυτός ο ρόλος – του Δούκα –, γιατί αυτός ο ρόλος έχει παιχτεί. Άρα πρέπει να δούμε κάτι άλλο, και αυτό το άλλο μου δίνει και εμένα μία έμπνευση και όρεξη να αυτοσχεδιάσω. Την κάθε σκηνή την διαβάζω και την συζητάμε με τον σκηνοθέτη, και από εκεί και πέρα, ένα έχει κάποια στοιχειάκια που μπορούμε να βάλουμε να την «νοστιμέψουμε» ή να βάλουμε λίγο χιούμορ, μπαίνουν και διάφορες ατάκες», επεσήμανε αναφορικά με τον ρόλο του.

Για την αντίδραση της έφηβης κόρης του σχετικά με τους ρόλους του ηθοποιού,  ο Λεωνίδας Κακούρης τόνισε πως, «η κόρη μου κάνει ότι δεν συμβαίνει κάτι. Δεν κρύβει την ταυτότητά της στο σχολείο, αλλά ιδιοσυγκρασιακά δεν το διαδίδει, ούτε και ο γιος μου».

Για την παράσταση που πρωταγωνιστεί, τη, «Μελωδία της Ευτυχίας», ο ηθοποιός ανέφερε πως: «όταν μου έγινε η πρόταση από τον Τάκη Γέωργα, επειδή είμαστε στον απόηχο πολύ άσχημων ειδήσεων για την παιδική ηλικία, ένιωσα χαρούμενος γιατί θα πάρω μέρος σε μία παράσταση που αγκαλιάζει τα παιδιά. Είναι μία παράσταση για τα παιδιά έτσι όπως θα έπρεπε να είναι, με πολλά μηνύματα, με αγάπη. Θα ξεκινήσουμε κοντά στα Χριστούγεννα και θα είμαστε κοντά 25 μέρες στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών για περιορισμένες παραστάσεις»

Δείτε τη συνέντευξη:

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.