«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Αποθήκη

Το αριστουργηματικό έργο που καθιέρωσε το Ζαν Ζενέ, «Οι Δούλες», παρουσιάζεται στο Θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα.

«Οι Δούλες», το εμβληματικό έργο του Ζαν Ζενέ, που οδήγησε το συγγραφέα στην παγκόσμια αναγνώριση, παρουσιάζεται από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Αμαλία Καβάλη, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.

maids12 web scaled

«Οι Δούλες»: Λίγα λόγια για το έργο

Η κυρία ντύνεται από την υπηρέτριά της. Η κυρία είναι ακατάδεχτη, η υπηρέτρια δουλοπρεπής. Και οι δύο χλευάζονται μεταξύ τους, η δούλα χαστουκίζει την κυρία. Ξαφνικά χτυπάει ένα ξυπνητήρι και όλη η σκηνή καταρρέει. Αποκαλύπτεται πως η κυρία δεν είναι καθόλου κυρία αλλά η μια από τις δύο δούλες, που παίζουν το παιχνίδι της κυρίας και της δούλας, όταν η κυρία τους απουσιάζει…

maids16 web scaled

Έτσι ξεκινούν «Οι Δούλες» που από το 1947, όταν ανέβηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι και μέχρι σήμερα, έχουν μεταφραστεί και παρασταθεί αμέτρητες φορές στις θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου, αποδεικνύοντας την αντοχή του έργου στον χρόνο.

Ένα αριστουργηματικό κείμενο, που το χαρακτηρίζει ο δεξιοτεχνικός χειρισμός της γλώσσας μέσα από μια έντονα ποιητική φόρμα. Η εναλλαγή των ρόλων, οι σχέσεις εξουσίας και υποταγής, η αγωνία για την κυριαρχία απέναντι στον άλλον, οι ταξικές διαφορές που αποδεικνύονται αγεφύρωτες, ο ερωτισμός και η εξάρτηση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα αγωνίας και σασπένς, μέσα από το συνδυασμό ονείρου και πραγματικότητας, επιθυμίας και αυτοτιμωρίας, άρνησης αλλά και αποδοχής του απαράβατου κανόνα της ζωής.

 

Πληροφορίες:
Συγγραφέας: Ζαν Ζενέ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας

Σκηνικά: Γιώργος Σκεύας
Κοστούμια: Γιώργος Σκεύας
Μουσική: Σήμη Τσιλαλή
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Παίζουν: Αμαλία Καβάλη, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 18€
Διάρκεια παραστάσεων: Από 26 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2022
Πληροφορίες: Εισιτήρια: viva.gr & στο 211 1000365. Για ομαδικές κρατήσεις κος Κώστας Μπάλτας 6972217952
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00
Φωτογραφίες: Φωτογραφίες παράστασης: Εβίτα Σκουρλέτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Σαβουϊδάκης
Link εισιτηρίων: www.viva.gr
Πληροφορίες χώρου: Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Ψυρρή. Τηλέφωνο: 210 3253153

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.