Οι λέξεις που απαγορεύεται να εκφέρουν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας!

Οι αυστηροί κώδικες συμπεριφοράς που ακολουθεί η Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, εκτείνονται και στο λεξιλόγιο που επιτρέπεται ή είθισται να χρησιμοποιούν.

Το “Reader΄s Digest” και η κοινωνική ανθρωπολόγος Kate Fox, μας παρουσιάζουν ορισμένες από αυτές τις λέξεις, καθώς και τον λόγο αποκλεισμού τους από το βασιλικό λεξιλόγιο.

Μαμά – μπαμπάς

Ο καθένας μπορεί να αποκαλεί τους γονείς του όπως επιθυμεί, αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, ο όρος που είθισται να χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μαμά και μπαμπάς. Κάτι τέτοιο, δεν ισχύει για τη βασιλική οικογένεια, καθώς τα μέλη της αποκαλούν τους γονείς τους «Mummy» και «Daddy», ακόμη και ως ενήλικες!

Κυριλέ – χλιδάτος (posh)

Αν και η λέξη «posh», αποτελεί μέρος της βρετανικής αργκό, αποτυπώνει στο 100% τον τρόπο ζωής της βασιλικής οικογένειας. Παρόλα αυτά, δεν χρησιμοποιείται γενικά από την κοινωνία της ανώτερης τάξης. Αντ’ αυτού, στη θέση της χρησιμοποιούνται τις πιο «επίσημες» εκδοχές της λέξης, όπως κομψός ή σικ.

Σαλόνι

Ενώ οι περισσότεροι Βρετανοί χρησιμοποιούν τη φράση «living room» για να περιγράψουν ένα κύριο μπροστινό δωμάτιο, ο πιο κοινός όρος για το σαλόνι είναι το «lounge». Παρόλα αυτά, η βασιλική οικογένεια δεν χρησιμοποιεί κανέναν από τους δύο όρους, ενώ αναφέρονται στο σαλόνι ως «drawing room» ή « sitting room».

Τουαλέτα

Κατηγορήστε τη γαλλική προέλευση αυτής της λέξης για το γιατί απαγορεύεται στους βασιλικούς κύκλους. Αν ψάχνετε για τουαλέτα στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, ζητήστε το «loo» ή το «lavatory».

Τσάι

Πρόκειται για τη λέξη που χρησιμοποιείται για το γεύμα και όχι για το ρόφημα. Σε πολλά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, το βραδινό γεύμα που πραγματοποιείται μεταξύ 5 μ.μ. έως 7 μ.μ. ονομάζεται τσάι. Ωστόσο, αυτός ο όρος συνδέεται συνήθως με την εργατική τάξη. Για αυτό και τα μέλη ανώτερων κοινωνικών τάξεων, συμπεριλαμβανομένης της βασιλικής οικογένειας, καλούν αυτό το γεύμα δείπνο.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.