Ελένη Ράντου: «Τρία χρόνια τόσο απαιτητικών σπουδών δεν μπορεί να ισούται με το τίποτα»

«Τρία χρόνια τόσο απαιτητικών σπουδών δεν μπορεί να ισούται με το τίποτα».

Αντιδράσεις έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στους απόφοιτους καλλιτεχνικών σχολών, έπειτα από το διάταγμα που απαξιώνει τα πτυχία τους. Η Ελένη Ράντου ήταν ανάμεσα σε σε αυτούς που επέλεξαν να τοποθετηθούν δημόσια μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Έχοντας τελειώσει παράλληλα σπουδές στη δραματική σχολή και ταυτόχρονα σε σχολή της φιλοσοφικής, δηλώνω υπεύθυνα πως οι σπουδές σε δραματική σχολή είναι πιο απαιτητικές, πιο επίπονες, πιο σύνθετες, πιο χρονοβόρες, απαιτείται εκατό τοις εκατό φυσική, σωματική και πνευματική παρουσία, πράγμα που δε χρειάζεται στις υπόλοιπες σπουδές, ομαδικότητα, εγρήγορση κάθε μέρα… δεν είναι αστείο πράγμα ούτε περίεργο τέτοιες σπουδές.

Αστείο πράγμα ήταν οι σπουδές στη γαλλική φιλολογία που στα χρόνια μου διδασκόμασταν στα ελληνικά και έπρεπε να μεταφράζουμε μόνοι μας τα βιβλία και να τα δίνουμε στα γαλλικά.

Είναι πραγματικά άδικο να υποβαθμίζονται έτσι οι σπουδές δραματικής τέχνης. Μια θλιβερή απόφαση να εξισωθούν αυτές οι σπουδές με πτυχίο λυκείου. Τρία χρόνια τόσο απαιτητικών σπουδών δεν μπορεί να ισούται με το τίποτα. Προσωπικά αυτές οι σπουδές με έκαναν αυτό που είμαι» έγραψε στην αναρτησή της η ηθοποιός.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.