«Καρυοθραύστης» από το Kiev City Ballet: Παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά της Ουκρανίας

Η παράσταση της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι είναι μια παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά της Ουκρανίας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω του πολέμου.

Η Λάβρυς και η Πρεσβεία της Ουκρανίας συνεργάστηκαν έτσι ώστε να γίνει εφικτή αυτή η προσφορά της Πολιτιστικής εταιρίας Λάβρυς. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στην Ελλάδα βρίσκεται για προγραμματισμένες παραστάσεις το Kiev City Ballet. Στην Ελλάδα φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή πάνω από 20.000 Ουκρανοί με τις οικογένειες τους.

«Τα Χριστούγεννα είναι μέρες γιορτής για όλους και φυσικά και για αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι στο σπίτι τους. Εμείς θέλουμε να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειες τους τη χαρά να βρεθούν όλοι μαζί και να χαρούν με το υπέροχο αυτό παραμύθι. Να ξεχάσουν έστω και για λίγο τον πόλεμο και τις φοβερές του συνέπειες και να νοιώσουν ότι μπορεί να υπάρξει και πάλι ελπίδα για εκείνα» είπε η Γεωργία Ηλιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας Λάβρυς.

Tο ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων με το διάσημο μπαλέτο του Κιέβου «Kiev City Ballet».

Με τους καταξιωμένους σολίστ Kateryna Floria και Danyil Podhrushko.

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται: www.viva.gr

KARYO8RAFSTHS Kiev City Ballet 2

Η Λάβρυς παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα μπαλέτα στον κόσμο, το Kiev City Ballet, στο ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, τον Καρυοθραύστη.

Ο Καρυοθραύστης ήρθε για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους με μια φανταστική παράσταση των Μπαλέτων του Κιέβου. Έχει διεθνώς αναγνωριστεί ότι το Kiev City Ballet κατέχει μια από τις σημαντικότερες ερμηνείες του αγαπημένου παραμυθιού και έχει παρουσιαστεί στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του πλανήτη με διθυραμβικές κριτικές.
Το μπαλέτο ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του δύο μόλις μέρες πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και έκτοτε δεν έχει ακόμη επιστρέψει στη χώρα του.

Η δήμαρχος του Παρισιού τους προσέφερε φιλοξενία και το γνωστό Θέατρο του Châtelet φιλοξένησε τις παραστάσεις τους και μέχρι σήμερα παραμένουν artists in residence του Θεάτρου. Μετά τις παραστάσεις τους στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, η Αθήνα θα τους υποδεχτεί ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 25 & 26 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.

KARYO8RAFSTHS Kiev City Ballet 3

Για το Kiev City Ballet έγραψαν:

Οι New York Times: «… Τα έργα που παρουσίασαν ήταν πολύτιμα πετράδια της χορευτικής τέχνης» www.nytimes.com

National Geographic: «Η τέχνη θα πρέπει να υποστηριχτεί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. … οι καλλιτέχνες είναι η φωνή της αντίστασης.» www.nationalgeographic.com

Chicago Sun Times: «Το Kiev City Ballet, είναι μια «φρέσκια νότα» στο μεγάλο ρωσικό κλασικό χορευτικό στυλ» chicago.suntimes.com

«Ο Καρυοθραύστης»

Δίκαια ο Καρυοθραύστης κατέχει ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριο του μπαλέτου και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της μαγείας των Χριστουγέννων.

Η ιστορία του βασίστηκε στη διασκευή από τον Αλέξανδρο Δουμά του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» του Ε. Τ. Α. Χόφμαν. Τα Χριστούγεννα προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό για τη φανταστική αυτή ιστορία.

Φαντασία και πραγματικότητα, συνυπάρχουν μέσα από παράξενα και θαυμαστά περιστατικά και δημιουργούν μια συναρπαστική ιστορία, σε χορογραφία του Βασίλι Βαϊνόνεν.

KARYO8RAFSTHS Kiev City Ballet 5

Η μεγαλοφυής μουσική που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι, είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες του διεθνούς ρεπερτορίου. Ο Τσαϊκόφσκι δημιούργησε τον «Καρυοθραύστη» για τα Μπαλέτα Κίροφ (τώρα γνωστά ως Μαρίνσκι) το 1892.

Η λαμπρή του ενορχήστρωση και τα αρμονικά μελωδικά του περάσματα γοητεύουν και συγκινούν διαχρονικά, ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνοτήτων.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι σολίστες των Μπαλέτων του Κιέβου.
(Κλάρα – Μαρία): Kateryna Floria
(Πρίγκιπας – Καρυοθραύστης): Danyil Podhrushko

KARYO8RAFSTHS Kiev City Ballet 4

«Ο Καρυοθραύστης» “Τhe Nutcracker
Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Διάρκεια: 2 ώρες (μαζί με το διάλειμμα)

Ενιαία τιμή για μικρούς και μεγάλους:
VIP: 45 €
Α’ ζώνη: 40€
Β’ ζώνη: 35€
Γ’ ζώνη: 30€
Δ’ ζώνη: 25€
Ε’ ζώνη: 20€
ΑμεΑ: 25€

Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7258510

«Καρυοθραύστης» – Kiev City Ballet
Christmas Theater
25 Δεκεμβρίου 2022, στις 20:30
26 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:00, στις 16:00 και 20:30

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.