Νέα ημερομηνία λόγω επιτυχίας για τον «Βαπτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη στο Θέατρο Ολύμπια

Μετά την εξαιρετική του επιτυχία και τα διαδοχικά sold out, ο «Βαπτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», προσθέτει νέα ημερομηνία, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

Η παράσταση που έχει λάβει διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς είναι μια διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Έτσι το Θέατρο Ολύμπια αποχαιρετά το 2022 με μια ακόμα μεγάλη επιτυχία, και αναμένει τη νέα χρονιά έχοντας στον προγραμματισμό μοναδικές παραγωγές και εξαιρετικά αφιερώματα.

OL221205 0365a 1 scaled

OL221205 0560a 1 scaled

OL221205 0610a scaled

Από πλευράς του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Olivier Descotes σημειώνει πως: «Μετά την επιτυχία αυτής της παραγωγής που παρουσιάστηκε για οκτώ ημερομηνίες, μετά από sold out παραστάσεις, εύχομαι όσοι δε μπόρεσαν να παρακολουθήσουν αυτή τη διασκεδαστική και καλλιτεχνικά επιτυχημένη παράσταση, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου, να έχουν μια τελευταία ευκαιρία να τη δουν πριν από το τέλος της χρονιάς. Μετά την Κρητικοπούλα του Σπύρου Σαμαρά πέρσι, και το θρίαμβο του Βαπτιστικού, η ελληνική οπερέτα θα παραμείνει ένα από τα βασικά σημεία εστίασης του Θεάτρου Ολύμπια στο μέλλον».

Ο διεθνούς ακτινοβολίας αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, μετά τη sold out επιτυχία του Ιδομενέα του W. A. Mozart, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, για να διευθύνει ξανά τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων, και να σκηνοθετήσει το «Βαπτιστικό» σε ένα ακόμα sold out. Στην παράσταση συμμετέχει ένα εξαιρετικό καστ, με σπουδαίους Έλληνες λυρικούς πρωταγωνιστές, την Άννα Στυλιανάκη, τη Χρύσα Μαλιαμάνη, τη Μαρισία Παπαλεξίου, τη Μάρθα Σωτηρίου, το Δημήτρη Πακσόγλου, το Χάρη Ανδριανό, και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, αλλά και το δημοφιλή ηθοποιό, Θανάση Τσαλταμπάση.

Η οπερέτα παρουσιάζεται στην αυθεντική εκδοχή της θρυλικής πρεμιέρας του 1918 με τη λαμπερή ενορχήστρωση του ίδιου του Σακελλαρίδη.

OL221205 0667a scaled

OL221205 0965a scaled

OL221205 1000a scaled

OL221205 1015a scaled

Μουσική διεύθυνση / Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου
Σκηνικά / Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Χορογραφίες: Δήμητρα Αντωνάκη
Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Βοηθός μαέστρος: Νίκος Λαάρης
Βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνα Ψωμά
Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας

Βιβίκα: Άννα Στυλιανάκη (16, 18, 21, 22, 29/12), Χρύσα Μαλιαμάνη (17, 20, 28/12)
Κική: Μαρισία Παπαλεξίου (16, 18, 21, 22, 29/12), Μάρθα Σωτηρίου (17, 20, 28/12)
Χαρμίδης: Δημήτρης Πακσόγλου
Ζαχαρούλης: Χάρης Ανδριανός
Συνταγματάρχης: Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Κορτάσης: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Μαρτής: Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής
Χορευτές: Δήμητρα ΑντωνάκηΑντώνης Στρούζας

Χορωδοί με αλφαβητική σειρά: Ιωάννα Βρακατσέλη, Αντώνης Δήμου, Σταύρος Ζουλιάτης, Σοφία Καρβουνά, Γιάννης Μανιατόπουλος, Μαρία Μαυρομμάτη, Νίκος Μπογιατζής, Κάνδια Μπουζιώτη, Γιώργος Μωραΐτης, Σταμάτης Πακάκης, Δέσποινα Ρεβίθη, Δήμητρα Σταφέτα

Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων

Εισιτήρια:
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 5€
Δ’ ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): 10€
Γ’ ζώνη: 15€
Β’ ζώνη: 20€
Α’ ζώνη: 25€
Διακεκριμένη ζώνη: 40€
Προεδρικό θεωρείο: 50€
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
Πώληση εισιτηρίων θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.