Ο IANOS και οι Εκδόσεις Πεδίο παρουσιάζουν τα «Γραπτά αποτυπώματα» των Χάρις Κατάκη και Ειρήνης Ρέππα

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Πεδίο, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου «Γραπτά αποτυπώματα» των Χάρις Κατάκη και Ειρήνης Ρέππα. Ένα βιβλίο-εργαστήριο διερεύνησης ανθρωπίνων σχέσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3OHpDDT

Link βιβλίο: https://bit.ly/3Eatbtu

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αναλύει τον ρόλο που διαδραµατίζει ο γραπτός λόγος στην επίλυση διαχρονικών σχεσιακών αδιεξόδων και στην ενδυνάµωση και τον εµπλουτισµό της επικοινωνίας. Βασίστηκε στα πρωτότυπα γραπτά κείµενα και µηνύµατα που προκύπτουν µέσα στη θεραπευτική διαδικασία και αποτελούν προϊόν αλληλεπίδρασης ανάµεσα σε θεραπευτές, θεραπευόµενους και σηµαντικούς άλλους. Όλων των ειδών τα µηνύµατα που ανταλλάσσονται λειτουργούν σαν «θεραπευτικά περιστέρια», τα οποία µεταφέρουν µηνύµατα για µικρά αλλά, κυρίως, για µεγάλα θέµατα της ύπαρξης και της συνύπαρξης: για την αγάπη, το δίκιο, τη λύτρωση, τις αποφάσεις ζωής, την αγαλλίαση που προσφέρει η συναισθηµατική επαφή µε τους άλλους.

Ευελπιστούµε ότι το πόνηµά µας θα φανεί χρήσιµο σε όσους επαγγελµατίες ψυχικής υγείας και συναφών ειδικοτήτων επιθυµούν να χρησιµοποιήσουν τον γραπτό λόγο στην καθηµερινή τους πρακτική. Θεωρούµε όµως ότι τα κείµενα και οι αναφορές του βιβλίου θα µπορούσαν να ενδιαφέρουν, επίσης, ένα µέρος του ευρύτερου κοινού που προβληµατίζεται για τις ανθρώπινες σχέσεις και την επικοινωνία, καθώς και άτοµα ή οµάδες που ασχολούνται µε τη δηµιουργική γραφή και τη λογοτεχνία.

Χάρις Κατάκη

Γεννήθηκε στην Καβάλα, σπούδασε Ψυχολογία στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικεύτηκε στην Ψυχοθεραπεία, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, και πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1975. Το 1983 ίδρυσε το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, το οποίο διευθύνει έκτοτε. Ασχολείται με την Κλινική Ψυχολογία, την εκπαίδευση ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας, την έρευνα και τις σχετικές εκδόσεις. Το πλούσιο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει σειρά δημοσιευμάτων σε έγκυρα διεθνή περιοδικά. Το 1974 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο (“Οι Τρεις Ταυτότητες της Ελληνικής Οικογένειας”), που έχει κάνει μέχρι τώρα εννιά εκδόσεις. Η ερευνητική της εργασία αφορά κυρίως την ανάπτυξη εννοιών και αρχών που διέπουν τα ανθρώπινα συστήματα. Τα τελευταία χρόνια η έρευνά της εστιάστηκε στην πρωτοποριακή προσπάθεια της εννοιολογικής τεκμηρίωσης ενός συνθετικού μοντέλου θεραπείας. Είναι στέλεχος πολλών επιστημονικών οργανώσεων. Θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων θεραπευτών και ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας με διεθνή αναγνώριση. Έχει ιδρύσει και διευθύνει την γνωστή και επιτυχημένη σειρά “Ανθρώπινα Συστήματα” στην οποία έχουν ενταχθεί πάνω από 30 βιβλία που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε κοινωνικούς επιστήμονες και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον άνθρωπο. Στην σειρά έχουν επίσης ενταχθεί και αρκετά παιδικά βιβλία βασισμένα στον συστημικό τρόπο σκέψης.

 

Ειρήνη Ρέππα

Είναι οικογενειακή θεραπεύτρια, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού. Έχει M.Sc. στη Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Πατρών και κατέχει Πιστοποιητικό Ειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από τον Τομέα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Εργάστηκε πάνω από είκοσι χρόνια ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής σε Κέντρο Συμβουλευτικής- Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπήρξε μέλος συγγραφικής ομάδας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σχολικών βιβλίων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και έχει δημοσιεύσει κείμενά της για θέματα ψυχολογίας, συμβουλευτικής και οικογενειακών σχέσεων σε επιστημονικά περιοδικά ή ως κεφάλαια βιβλίων.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.