Τέλος η κοινή χρήση κωδικών στο Netflix από το 2023!

Πολλές φορές είχαμε ακούσει αναφορές πως το Netflix ήθελε να μειώσει τον αριθμό των χρηστών που μπορούσαν να μοιραστούν ένα λογαριασμό και σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αλλαγή σελίδας θα γίνει στις αρχές του 2023.

Μια προσπάθεια σχετικά με αυτό είχε γίνει στο παρελθόν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και μετά την πρώτη απώλεια χρηστών από την πλατφόρμα τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία θεώρησε ότι πρέπει να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα.

Έτσι όταν συνδέεται σε έναν λογαριασμό χρήστης εκτός των βασικών χρηστών του νοικοκυριού, θα καλείται να πληρώσει έξτρα συνδρομή.

Οι πρώτες χώρες που «έλαβαν μέρος» σε αυτόν τον περιορισμό ήταν αυτές της Λατινικής Αμερικής, όπου οι «extra» χρήστες χρεώνονταν 3 δολάρια το μήνα. Ωσότου να γίνει αυτό, ο κύριος κάτοχος του λογαριασμού οφείλει να δίνει έναν κωδικό επιβεβαίωσης σε κάθε σύνδεση έξτρα χρήστη.

Έχουν γίνει ήδη σχετικές αναφορές για υψηλότερο αντίτιμο στις μεγαλύτερες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, εκεί όπου το Netflix σκέφτεται να εφαρμόσει κόστος λιγότερο από αυτό του πακέτου με τις διαφημίσεις που ανέρχεται στα 6,99 δολάρια.

Με αυτόν τον τρόπο θέλει να «οδηγήσει» όλους τους χρήστες που μοιράζονται τον λογαριασμό τους στη δημιουργία ξεχωριστού account.

Το Netflix έχει την ικανότητα να διαχωρίζει τις συσκευές του βασικού χρήστη βάσει της IP, των αναγνωριστικών τους, αλλά και της δραστηριότητάς τους, έτσι ώστε να αποφύγει περαιτέρω μπερδέματα.

Η κοινή χρήση λογαριασμών βρίσκεται σε ισχύ εδώ και πάρα πολλά χρόνια και παρά το ότι δεν έρχεται σε συμφωνία με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, το Netflix κάνει τα «στραβά μάτια», ούτως ώστε να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Εκτιμάται λοιπόν πως για τα 220 εκατομμύρια σπίτια που πληρώνουν κανονικά τη συνδρομή τους, υπάρχουν άλλα 100 εκατομμύρια σχεδόν που αξιοποιούν τις υπάρχουσες συνδέσεις για να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.