«Αθώος» ο Κώστας Τουρνάς. Νέο διπλό άλμπουμ

Έντεκα καινούρια τραγούδια του Κώστα Τουρνά και η ζωντανή ηχογράφηση των τραγουδιών του που έχουμε αγαπήσει όπως αυτά ακούστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή «Σπίτι με το Mega» με την συμμετοχή της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, του Γιάννη Κότσιρα,  του Ρόμπερτ Ουίλιαμς και του Δημήτρη Τσοπανέλλη σε έναν δίσκο.

Από μόνο του το γεγονός είναι είδηση. Όταν μιλάμε και για έναν θρύλο του ελληνικού τραγουδιού, του ελληνικού ροκ, έναν σπάνιο τραγουδοποιό που δημιουργεί εδώ και πέντε δεκαετίες και μας έχει δώσει κάποια από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια, τότε δεν είναι απλά είδηση, είναι πρώτη είδηση.

Collage Maker 12 Jan 2023 09.29 PM e1673551826433

 Έντεκα χρόνια μετά την τελευταία φορά που μας έδωσε καινούρια τραγούδια, ο Κώστας Τουρνάς φτιάχνει αυτήν τη φορά ένα ολόκληρο album με 11 καινούρια τραγούδια με τον τίτλο «Αθώος» και τα υπόλοιπα καλύτερα να μας τα πει ο ίδιος:

«Αποφάσισα να ηχογραφήσω αυτά τα τραγούδια τον Φεβρουάριο του ‘22. Με τον κορωνοϊό, τις πιέσεις και την αναστάτωση κυρίαρχα. Όλες οι συνθήκες αντίξοες, αλλά…..θέλεις να επικοινωνήσεις, να συναναστραφείς… µε τους γύρω σου, που είναι κυρίαρχο µέρος της ζωής µας. Το τραγούδι είναι σαν ένα µήνυµα στα social media, ένα sms, ένα tweet, ένα στόρυ στο instagram. Θέλεις να µιλήσεις µε τους άλλους. Εξ’ άλλου όλη µου τη ζωή έστελνα sms µε την µορφή τραγουδιών. Τώρα γιατί “ΑΘΩΟΣ” ? Ένας από τους λόγους είναι ότι έτσι έχω ζήσει… µε αθωότητα. Αθωότητα είναι η µη (επεξεργασμένη) σκέψη, πριν την δράση/πράξη… παιδικότητα και αυθορμητισμός. Με οδηγό το περιεχόμενο της ψυχής. Μακάρι αυτά τα τραγούδια, να βρουν αρκετούς αποδέκτες, δίνοντάς τους µια στιγµή ανάτασης, σαν ένα καλό νέο.»

Κώστας Τουρνάς

 Μαζί με τα νέα τραγούδια κυκλοφορεί και η ζωντανή ηχογράφηση όλων των μεγάλων επιτυχιών του όπως αυτά ακούστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή «Σπίτι με το Mega» με την συμμετοχή της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, του Γιάννη Κότσιρα, του Ρόμπερτ Ουίλιαμς και του Δημήτρη Τσοπανέλλη.

Πρώτο άκουσμα αυτής της δουλειάς, το νέο και ακυκλοφόρητο ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ.

Σε μια εποχή που το τραγούδι γίνεται σπάνια είδηση, η επιστροφή και τα νέα τραγούδια του Κώστα Τουρνά, είναι είδηση!

Βρείτε το τραγούδι ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://KostasTournas.lnk.to/AnAkomaBoris

 

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.