«Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης» της Νάσης Τουμπακάρη με το Θανάση Παπαγεωργίου στο Θέατρο Στοά

Ένας ηθοποιός συνομιλεί με ένα ρεμπέτη.

Παρατείνονται οι παραστάσεις στο Θέατρο Στοά για το έργο της Νάσης Τουμπακάρη «Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης» που σκηνοθέτησε και ερμηνεύει ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Ο μονόλογος αυτός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 στη Στοά και στη συνέχεια παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο της ΕΜΣ), στη Σύρο (Θέατρο Απόλλων), στην Κόρινθο (Θέατρο Περιγιαλίου), στον Πειραιά (Δημοτικό Θέατρο), στη Λεμεσό (θέατρο Ριάλτο) και τέλος στο Μικρό Άνεσις στους Αμπελοκήπους εγκαινιάζοντας το 2019 το νέο αυτό θέατρο. Έχουν δοθεί συνολικά περί τις 250 παραστάσεις που παρακολούθησαν 25.000 θεατές, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του Θανάση Παπαγεωργίου, τόσο από την επίσημη κριτική και το Κοινό όσο κυρίως από τη Θεατρική Κοινότητα.

ΜΑΡΚΟΣ 2 ΣΤΟΑ 2022 23 1.jpg

Η τωρινή του επανάληψη εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Στοάς, που η πανδημία δεν επέτρεψε να εορταστούν όταν και όπως έπρεπε, μαζί με μία σειρά εκδηλώσεων, όπως ποιητικές βραδιές, μουσικά αφιερώματα, παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου της Στοάς και τέλος το ανέβασμα, στο τέλος της σεζόν, ενός καινούργιου έργου του ίδιου του Παπαγεωργίου με τίτλο «Για τα μάτια της Βαλέρια».

Είναι η 52η θεατρική περίοδος του ιστορικού αυτού θεάτρου που ιδρύθηκε στου Ζωγράφου το 1971 και έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς παρουσιάζοντας περί τα 150 έργα για μικρούς και μεγάλους δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ μακροβιότερου θεάτρου υπό τη διεύθυνση του ίδιου καλλιτεχνικού διευθυντή.

ΜΑΡΚΟΣ 4 ΣΤΟΑ 2022 23 2 1

Ο μονόλογος «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» γράφτηκε από τη Νάση Τουμπακάρη και βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη της Αγγελικής Βέλλου-Κάϊλ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Η σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια ανήκει στη Λέα Κούση, μόνιμης συνεργάτιδας του Θεάτρου Στοά.

Εισιτήρια:

Τιμές εισιτηρίων: 15€ | 12€ (ΑμΕΑ, φοιτητικά, άνω των 65, άνεργοι)

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.