Ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με τη νεότερη γενιά Ελλήνων σολίστ για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο μεγάλος Έλληνας βιολονίστας προσκαλεί τους Αλέξανδρο Σακαρέλλο, Ηλία Λιβιεράτο, Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν και Βασίλη Βαρβαρέσο στο πλαίσιο του κύκλου Kavakos & Friends.

Ο Λεωνίδας Καβάκος έρχεται ξανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προσκαλώντας μερικούς από τους πιο λαμπερούς εκπροσώπους της νεότερης γενιάς Ελλήνων σολίστ, τον Αλέξανδρο Σακαρέλλο (βιολί), τον Ηλία Λιβιεράτο (βιόλα), τον Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν (βιολοντσέλο) και το Βασίλη Βαρβαρέσο (πιάνο).

Ο μεγάλος Έλληνας βιολονίστας και οι προσκεκλημένοι του, που έχουν αναπτύξει στενή καλλιτεχνική σχέση μαζί του, θα δώσουν δύο συναυλίες μουσικής δωματίου με διαφορετικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του κύκλου Kavakos & Friends, μιας νέας καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας του διεθνούς φήμης βιρτουόζου. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 18:00) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, και η δεύτερη, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου (20:30), στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Kavakos Varvaresos Gavriilidis Petrin Livieratos c Akriviadis 220414 4164p 1 e1673874467260.jpg
© Akriviadis

Στο διήμερο αυτό, επιλέγουν να παρουσιάσουν ένα απαιτητικό ρεπερτόριο που φέρνει σε πρώτο πλάνο τις σπάνιες εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σε όργανα και εκτελεστές. Την πρώτη βραδιά (12/2) θα ακουστούν: η Σονάτα για βιόλα και πιάνο της Rebecca Clarke, η Ιταλική σουίτα για βιολοντσέλο και πιάνο του Igor Stravinsky (σε μεταγραφή Gregor Piatigorsky), η Σονάτα για βιολί και πιάνο του Maurice Ravel και το Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα του Antonίn Dvořák. Το πρόγραμμα της δεύτερης βραδιάς (14/2) περιλαμβάνει δύο έργα-ορόσημα του Ρομαντισμού, τα Κουιντέτα για έγχορδα και πιάνο του Robert Schumann και του Johannes Brahms.

Συντελεστές:

Αλέξανδρος Σακαρέλλος: βιολί ΙΙ
Ηλίας-Ίων Λιβιεράτος: βιόλα
Τιμόθεος ΓαβριηλίδηςΠέτριν: βιολοντσέλο
Βασίλης Βαρβαρέσος: πιάνο

Εισιτήρια:

Τιμές εισιτηρίων:

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου | 18:00 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
10€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 16€, 25€
Εκτιμώμενη διάρκεια | 1 ώρα και 45 λεπτά (με διάλειμμα)

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
12€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 18€, 26€, 32€, 38€, 45€
Εκτιμώμενη διάρκεια | 1 ώρα και 30 λεπτά (με διάλειμμα)

Πακέτο εισιτηρίων και για τις δύο συναυλίες | -20%

Προπώληση εισιτηρίων:

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.