Πέθανε ο γνωστός μουσικολόγος Μάρκος Δραγούμης – Πατέρας της Ναταλίας Δραγούμη

Το θάνατό του γνωστοποίησε ο γιος του.

Πέθανε σε ηλικία 89 χρόνων, ο γνωστός μουσικολόγος και βυζαντινολόγος, Μάρκος Δραγούμης, ανιψιός τού Ίωνα Δραγούμη και πατέρας της Ναταλίας Δραγούμη.

Όπως γνωστοποίησε μέσω Facebook ο γιος του, Φίλιπππος, ο πατέρας του που νοσηλευόταν από λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πέθανε χθες, Τετάρτη.

«Για μένα ο θάνατό του δεν είναι μόνο του πατέρα μου, αλλά σηματοδοτεί την απώλεια ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια: της εποχής που οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για τη γνώση, ακόμη κι αν αυτή δεν είχε άμεση πρακτική και οικονομική σκοπιμότητα» έγραψε χαρακτηριστικά ο γιος του.

Ποιος ήταν ο Μάρκος Δραγούμης

Ο Μάρκος Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και βυζαντινή μουσική και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών (1964-1988) ως δάσκαλος μουσικής καθώς και στο Ωδείο Αθηνών (1970-2003) ως δάσκαλος ιστορίας της μουσικής. Ήταν υπεύθυνος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας.

Σημειώνεται πως, από την πλευρά του πατέρα του, κατάγεται από την παλιά οικογένεια Δραγούμη και ήταν εγγονός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη. Από την πλευρά της μητέρας του είναι εγγονός του Ιωάννη Βαλαωρίτη, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.