Πέτρος Κλαμπάνης «Έντεκα» | Το πρώτο άκουσμα μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ του “Tora Collective”

Ο Πέτρος Κλαμπάνης, μαζί με ένα διεθνές σχήμα σπουδαίων μουσικών, παρουσιάζει το «Έντεκα» («Τι ’θελα και σ’ αγαπούσα»), το πρώτο single από τον έκτο προσωπικό δίσκο του “Tora Collective”, που θα κυκλοφορήσει σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου. 

Ο διεθνούς φήμης μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης, σε μια από τις πιο ευρηματικές μουσικές προτάσεις του μέχρι σήμερα, γεφυρώνει την ελληνική παράδοση και τον κόσμο της σύγχρονης jazz, και προσεγγίζει με σεβασμό ένα «κλασικό» παραδοσιακό τραγούδι της αγάπης, «διαβάζοντάς» το μέσα από ένα σύγχρονο, εντελώς νέο προσωπικό πρίσμα.

«Το “Έντεκα” είναι ένα κατεξοχήν “διονυσιακό” τραγούδι, γι’ αυτό και έχει συνδυαστεί με τις Απόκριες στη Μακεδονία. Στη διασκευή που κάναμε για το “Tora Collective” επιχειρούμε να τονίσουμε τον χαρακτήρα του τραγουδιού, έχοντας μια διάθεση εξωστρεφή και χορευτική, που έρχεται σε αντίθεση με –αλλά και συμπληρώνει–  το υπόλοιπο άλμπουμ», αναφέρει ο Κλαμπάνης.

Το τραγούδι ερμηνεύει η Αρετή Κετιμέ, ενώ οι Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), (πιάνο) και Ziv Ravitz (τύμπανα, ηλεκτρονικά) συνοδεύουν τον Πέτρο Κλαμπάνη στην τολμηρή αυτή μουσική περιπλάνηση στην πρώτη ύλη του.

Κυκλοφορεί από την Enja/Yellowbird Records σε συνεργασία με την ΠΚusic και την AN Music.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 21.00, ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει live το project “Tora Collective” στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (Περισσότερα ΕΔΩ)

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.