«Θάνος Μικρούτσικος, Κάτω από φώτα κόκκινα κοιμάται η Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τρεις βασικοί συνεργάτες του συνθέτη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ανατρέχουν στα τραγούδια του.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, που έφυγε από τη ζωή πριν τρία χρόνια, σε μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 3 Φεβρουαρίου.

Τρεις βασικοί συνεργάτες του συνθέτη, ο Γιάννης Κότσιρας η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θύμιος Παπαδόπουλος ανατρέχουν στα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Τραγούδια «κοινού αισθήματος» όπως έλεγε ο Θάνος, τραγούδια που πολλές γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ’ αυτό τον τρόπο διαχρονικά Καραντί, Ένα μαχαίρι, Ελένη, Ερωτικό (Με μια πιρόγα), Θεσσαλονίκη, Μια πίστα από φώσφορο, Ο Άμλετ της σελήνης, Πάντα γελαστοί, Ρόζα και πολλά άλλα.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, ένας δημιουργός με έντονη κοινωνική παρουσία, συναντήθηκε για πρώτη φορά με το Γιάννη Κότσιρα, το 2005, σε μια συναυλία αφιέρωμα της εργασίας του συνθέτη πάνω στην ποίηση του Νίκου Καββαδία. Η ζωντανή ηχογράφηση αυτής της συναυλίας ήταν η πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία ενώ το 2014 κυκλοφορεί η κοινή τους δουλειά «Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει».

614d08ae e152 3ade b3dd 91002bcb2284 1.jpg

Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε πει για το Γιάννη Κότσιρα: «Κατά τη γνώμη μου είναι αυτή τη στιγμή, ειλικρινά και μετά λόγου γνώσεως, ο πιο ολοκληρωμένος Έλληνας τραγουδιστής. Γιατί, ο ολοκληρωμένος τραγουδιστής κρίνεται από το φάσμα ρεπερτορίου που μπορεί να πει. Ε, αυτός είναι σχεδόν σε όλο το φάσμα. Με ένα απίστευτο τρόπο κι ένα απίστευτο ήθος, που μετράει».

Η Ρίτα Αντωνοπούλου για πολλά χρόνια, υπήρξε σταθερή συνεργάτιδα του, ερμηνεύοντας τραγούδια του. Η πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία ήταν στο «Για φωνή και ορχήστρα» ενώ ακολούθησαν το «Πάμε ξανά από την αρχή», η «Καντάτα για τη Μακρόνησο» ως την τελευταία ζωντανή ηχογράφηση του κύκλου τραγουδιών σε στίχους του Νίκου Καββαδία «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία» που κυκλοφόρησε μετά το θάνατο του συνθέτη.

«Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μακράν η καλύτερη τραγουδίστρια της γενιάς της, με σπουδαία σκηνική παρουσία. Τραγουδά τις συλλαβές, τις λέξεις και τις φράσεις με τρόπο τέτοιο, που αποκτούν ζωή στην ερμηνεία της» έχει πει για εκείνη ο Θάνος Μικρούτσικος.

Τη συναυλία επιμελείται ο Θύμιος Παπαδόπουλος, βασικός συνεργάτης του Θάνου «ο πιο πολυσύνθετος Έλληνας μουσικός», όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε.

b9a79b87 a2aa b7e0 ab71 66e68cab5ce7 1.jpg

Εισιτήρια:

Τιμές:

VIP: 58€
Α’ ζώνη: 48€
Β’ ζώνη: 38€
Γ’ ζώνη: 28€, φοιτητικό – περιορισμένης ορατότητας: 22€
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 2310 895938-9

Προπώληση εισιτηρίων:

211 7701700

2310 895938-9

viva.gr

ct.gr

Public

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.