«Θραύση» κάνει στους τουρίοτες το παγωτό μπουγάτσα.
Η μπουγάτσα σίγουρα όλοι μας ξέρουμε ότι αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά γλυκίσματα της Θεσσαλονίκης και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έστω και μια φορά δοκιμάσει είτε την αλμυρή είτε την γλυκιά εκδοχή της μπουγάτσας.
Σίγουρα όμως κανείς δεν έχει δοκιμάσει το νέο παγωτό μπουγάτσα. Η γεύση μπουγάτσα σε παγωτό ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε τυχαία για ένα Θεσσαλονικιό επιχειρηματία. Μπορεί να μην είναι λίγοι μήνες που κυκλοφορεί αυτή η νέα εκδοχή της μπουγάτσας ωστόσο έχει ήδη καταφέρει να κάνει θραύση όχι μόνο σε Έλληνες αλλά και σε ξένους τουρίστες.
«Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με κρέμα μπουγάτσα. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μού ήρθε η ιδέα -αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό! Η δοκιμή «έτυχε και …πέτυχε» εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Στέλιος Ρίμπας.
«Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο» εξηγεί ο κ. Ρίμπας.
Για λόγους ευκολίας πάντως ο κ. Ρίμπας σκέφτεται να τοποθετήσει και κανονικές μπουγάτσες δίπλα στο προϊόν του για να ξέρουν ακόμη και οι λιγότερο ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται και να είναι δίπλα δίπλα το ζεστό με το παγωμένο μπουγατσίνι
«Θραύση» κάνει στους τουρίοτες το παγωτό μπουγάτσα.
Η μπουγάτσα σίγουρα όλοι μας ξέρουμε ότι αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά γλυκίσματα της Θεσσαλονίκης και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έστω και μια φορά δοκιμάσει είτε την αλμυρή είτε την γλυκιά εκδοχή της μπουγάτσας.
Σίγουρα όμως κανείς δεν έχει δοκιμάσει το νέο παγωτό μπουγάτσα. Η γεύση μπουγάτσα σε παγωτό ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε τυχαία για ένα Θεσσαλονικιό επιχειρηματία. Μπορεί να μην είναι λίγοι μήνες που κυκλοφορεί αυτή η νέα εκδοχή της μπουγάτσας ωστόσο έχει ήδη καταφέρει να κάνει θραύση όχι μόνο σε Έλληνες αλλά και σε ξένους τουρίστες.
«Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με κρέμα μπουγάτσα. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μού ήρθε η ιδέα -αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό! Η δοκιμή «έτυχε και …πέτυχε» εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Στέλιος Ρίμπας.
«Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο» εξηγεί ο κ. Ρίμπας.
Για λόγους ευκολίας πάντως ο κ. Ρίμπας σκέφτεται να τοποθετήσει και κανονικές μπουγάτσες δίπλα στο προϊόν του για να ξέρουν ακόμη και οι λιγότερο ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται και να είναι δίπλα δίπλα το ζεστό με το παγωμένο μπουγατσίνι