Στέλιος Τσατσαρώνης: «Συνειδητοποίησα ότι είναι πολύ χρήσιμο να είμαστε εκεί έξω στην κοινωνία» (vid)

Ο Στέλιος Τσατσαρώνης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του Σαββατοκύριακού «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» στο Mega, για την συμμετοχή σε μία διαφημιστική καμπάνια γνωστού σαμπουάν στην οποία συμμετείχαν αποκλειστικά άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο Στέλιος είναι φοιτητής της ιατρικής σχολής και κάνει την ειδικότητα του στην Ψυχιατρική.

«Το να δουλεύεις σε μία ψυχιατρική κλινική στα 25 σου θέλει οπωσδήποτε να έχεις προετοιμαστεί γι’ αυτό. Είναι μια πολύ δημιουργική δουλειά», ενώ για το διαφημιστικό που έκανε είπε ότι ήταν μία δουλειά που τον άγχωσε πολύ.

«Με άγχωσε πάρα πολύ αλλά μετά από κάποιο σημείο συνειδητοποίησα ότι είναι πολύ χρήσιμο να είμαστε εκεί έξω στην κοινωνία, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και να μην φοβόμαστε να είμαστε ο εαυτός μας. Κάποιους ενδοιασμούς τους είχα, αλλά υπερνικήθηκαν όταν σκέφτηκα ότι κι ένα παιδί να το δει (το διαφημιστικό), είναι σίγουρα καλό και εν τέλει συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν μόνο τα νέα παιδιά που το είδανε. Ήταν και μεγάλοι άνθρωποι που μπορεί να μην ήταν ανοιχτοί με την σεξουαλικότητα τους» ,πρόσθεσε.

Αναφορικά με το «coming out» που έκανε στην οικογένειά του περιέγραψε: «Έγινε στρατηγικά, όταν ένιωσα ανεξάρτητος κι ότι θα μπορούσα να σταθώ μόνος του σαν άτομο. Περνώντας τα χρόνια ένιωσα αυτοπεποίθηση και μπόρεσα να είμαι εδώ που είμαι σήμερα».

Στην ερώτηση για το αν θα φανταζόταν ποτέ πως θα ήταν εκείνος που θα δίνει κίνητρο σε νέα παιδιά να εκφράζονται ελεύθερα: απάντησε: « Όχι! Μέχρι τα 15-16 το έβλεπα ως ένοχο μυστικό.

Το πιο συγκινητικό σχόλιο που δέχθηκε ο Στέλιος Τσατσαρώνης μετά το διαφημιστικό, όπως ανέφερε, ήταν «χαίρομαι που τα νέα παιδιά είστε ανοιχτά με τη σεξουαλικότητα σας, γιατί εμείς δυσκολευτήκαμε».

Μέσα από την καμπάνια του γνωστού σαμπουάν είχε αναδειχθεί η ανάγκη τα άτομα που απαρτίζουν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ να δείχνουν την πραγματική τους εικόνα στον εργασιακό τους χώρο, στάση που εφαρμόζει κι ο ίδιος στην ζωή του.

Δείτε τη συνέντευξη:

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.