Μερομήνια 2023 – 2024: Πότε θα αρχίσουν τα πρώτα κρύα και τα χιόνια – Πώς θα είναι ο φετινός χειμώνας

Από τον Νοέμβριο όπως φαίνεται θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα στην Ελλάδα, ενώ ο Δεκέμβριος προβλέπεται ήπιος θερμοκρασιακά, σύμφωνα με τα Μερομήνια 2024.

Ωστόσο, τα βαρομετρικά χαμηλά θα είναι διαδοχικά έως τις 20 Δεκεμβρίου. Μέχρι τις 31 Δεκέμβρη δεν προβλέπεται καμία ψυχρή εισβολή, κάτι που θα διατηρηθεί έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια το σκηνικό αλλάζει καθώς οι ψυχρές εισβολές διαρκείας θα δώσουν πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα Μερομήνια βλέπουν χιόνια μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, για να ξεκινήσει μετέπειτα μια νέα ψυχρή εισβολή με χιονοπτώσεις μέχρι και στην Αττική.

Από χιόνια θα χαρακτηρίζεται και ο Φλεβάρης, αλλά σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα μέχρι τις 6 Φλεβάρη. Από τις 7 Φλεβάρη «γλυκαίνει» ο καιρός, ενώ βροχές προβλέπονται από τις 15 του μήνα και νέα ψυχρή εισβολή στο τέλος του μήνα.

Ο Μάρτιος 2024 θα είναι σε γενικές γραμμές ψυχρός με βοριάδες και τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, δεν θα λείψουν οι χιονοπτώσεις, μια στις 7-8 Μάρτη και μια στις 21-22 Μαρτίου, με χιόνια σε όλα τα ορεινά κα στα περισσότερα ημιορεινά από τη Στερεά Ελλάδα και πάνω.

Ο Απρίλιος 2024 στο πρώτο 15νθήμερο θα κυλήσει με βροχές, ενώ βελτιώνεται ο καιρός στο β’ 15νθήμερο και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ο Μάιος θα χαρακτηρίζεται από βροχές από 15 έως 20 του μήνα, ενώ μετά τις 20 θα φτάσει για τα καλά τη ζέστη.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.