Τζολί για Ισραηλινά αντίποινα: « Aυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν»

Η διάσημη ηθοποιός του Hollywood Angelina Jolie μέσω ανάρτησης της στην πλατφόρμα της στο Instagram αναφέρεται στις εξελίξεις της διαμάχης Ισραήλ-Χαμάς, δίνοντας βαρύτητα στην ανθρωπιστική κρίση και στον εφιάλτη που βιώνει ο άμαχος πληθυσμός της Γάζας μετά τα αντίποινα της Ισραηλινής Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα η ηθοποιός δήλωσε:

«Αυτό που συνέβη στο Ισραήλ είναι μια πράξη τρομοκρατίας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν με τον βομβαρδισμό ενός άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο οποίος δεν έχει πουθενά να πάει, δεν έχει πρόσβαση σε τρόφιμα ή νερό, δεν έχει δυνατότητα εκκένωσης, ούτε καν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να διασχίσει τα σύνορα για να αναζητήσει καταφύγιο».

Καταδικάζοντας μεν όσα διέπραξε η Χαμάς 23 ημέρες πριν δίχως όμως να αποδίδει σε αυτά το ρόλο ενός ελαφρυντικού για τις θηριωδίες που επακολουθήσαν εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Η ίδια η ηθοποιός έχει πίσω της μεγάλο ανθρωπιστικό έργο καθώς στο παρελθόν είχε εργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, κάνοντας εκστρατεία υπέρ των βίαια εκτοπισμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά εντάχθηκε το 2001 ως πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ και στη συνέχεια, το 2012, έγινε ειδική απεσταλμένη. Πέρυσι, παραιτήθηκε από τον ρόλο της στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, λέγοντας τότε ότι ήθελε να ασχοληθεί με ένα ευρύτερο σύνολο ανθρωπιστικών θεμάτων.

Με ένα τέτοιο υπόβαθρο σε θέματα προσφυγικών και γενικότερα ανθρωπιστικών κρίσεων η θέση της βραβευμένης ηθοποιού πάνω στο ζήτημα ήταν αναμενόμενη καθώς και πολύ σημαντική ,λόγο της μεγάλης απήχησης που έχει η Jolie σε εκατομμύρια ακόλουθους και θαυμαστές.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.