Αυξημένες οι τιμές για κουραμπιέδες και μελομακάρονα (vid)

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές είναι οι υψηλές τιμές των εορταστικών γλυκισμάτων.

Ο κόσμος έχει συνηθίσει να αγοράζει κουραμπιέδες και μελομακάρονα για την εορταστική περίοδο, αλλά η πτώση του αγοραστικού δυναμικού λόγω της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει σε αυξημένες τιμές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι τιμές των κουραμπιέδων και των μελομακάρονων φέτος έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι. Ένα κιλό κουραμπιέδες κοστίζει πλέον 16 ευρώ, ενώ πέρυσι ξεκινούσε από τα 14 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τα μελομακάρονα, τα οποία διατίθενται από τα ζαχαροπλαστεία στην τιμή των 17 ευρώ, ενώ πέρυσι ξεκινούσαν από τα 13 ευρώ.

Οι ζαχαροπλάστες αποδίδουν αυτήν την αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των γλυκισμάτων. Το ηλιέλαιο, οι ζάχαρες αλλά και τα βούτυρα έχουν αυξηθεί σημαντικά και αυτό επηρεάζει την τιμή των προϊόντων. Παράλληλα οι ζαχαροπλάστες καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν το κόστος παραγωγής και να συγκρατήσουν τις τιμές στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ωστόσο αναμένεται η επιστροφή του εορταστικού καλαθιού για τους καταναλωτές που πρωτοεμφανίστηκε πέρυσι στα σούπερ μάρκετ, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.