Ελένη Ράντου: «Πήγα σε ψυχίατρο λόγω της άνοιας της μητέρας μου, ένιωθα να τρελαίνομαι»

«Άρχισα να αμφισβητώ τη διαύγεια του μυαλού μου».

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Ράντου σήμερα το απόγευμα, μιλώντας για μια αρκετά δύσκολη περίοδο της ζωής της.

Η Ελένη Ράντου αναφέρθηκε στην ασθένεια της μητέρας της, η οποία πάσχει από άνοια, και στο λόγο που την οδήγησε να ζητήσει βοήθεια από ψυχίατρο.

«Αν οφείλεται η “κατάθλιψή” μας σε μια απώλεια, δεν είναι κατάθλιψη. Είναι πόνοςΜη το μπερδεύουμε. Επειδή τώρα χάνω σιγά σιγά και τη μαμά μου, πήγα σε ένα ψυχίατρο για βοήθεια γιατί ένιωθα να τρελαίνομαι. Ο οποίος ψυχίατρος με λύτρωσε γιατί μου είπε: Δεν έχετε κατάθλιψη και δεν θέλετε φάρμακα. Πονάτε. Απλώς φοβάστε πόσο πολύ πονάτε. Αφήστε τον εαυτό σας να πονέσει. Θα πονέσετε, ό,τι κι αν κάνετε.»

«Επειδή είναι με άνοια και δε μπορεί να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις, αισθανόμουν ότι έχω μια ευθύνη περισσότερη για τις αποφάσεις μου και για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε την ασθένεια της. Από ιατρικά μέχρι πρακτικά θέματα. Ένιωσα κάπου ότι θόλωσε η κρίση μου, μήπως κάτι δεν κάνω σωστά και μήπως «τη στείλω» μια ώρα αρχύτερα αν δε πάρω τη σωστή απόφαση», είπε η Ελένη Ράντου σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Τη μετέφερα σε μονάδα φροντίδας επειδή, την είχα μεν έξι χρόνια στο σπίτι,αλλά πια η κατάσταση σοβάρεψε τόσο που ένιωθα ότι έπρεπε να συμβεί αυτό. Από την άλλη, όμως, υπήρχαν οι ενοχές που δεν ήθελα καθόλου να την αποχωριστώ. Εκεί πέρα άρχισα να αμφισβητώ τη διαύγεια του μυαλού μου γιατί δε μπορούσα πουθενά να νιώσω ότι κάνω αυτό που πρέπει», κατέληξε.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.