Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τις «Γυναίκες της Μεσογείου» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το μουσικό της σύνολο υποδέχεται τέσσερις φωνές της Μεσογείου και παρουσιάζουν μαζί ένα ταξιδιάρικο πρόγραμμα πάνω σε δικές της μουσικές και τραγούδια.

Το project «Γυναίκες της Μεσογείου» που φέρει την υπογραφή της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, μετά την παρουσίαση στο Ηρώδειο, ανεβαίνει στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι προσφιλείς ήχοι και μελωδίες της Ευανθίας, δεν περιορίζονται μόνο στο Αιγαίο, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, αλλά ξανοίγονται σε όλη τη Μεσόγειο. Μ’ ένα τρόπο σαγηνευτικό, που συνταιριάζει την υπέροχη μουσική της δημιουργού, με τους ήχους και τις γυναικείες ευαισθησίες ολάκερης της Μεσογειακής λεκάνης.

Η πολυβραβευμένη συνθέτις και μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα με το μουσικό της σύνολο, υποδέχεται τέσσερις φωνές, τη Mor Karbasi στα Εβραϊκά, τη Gülseven Medar στα Τουρκικά, τη Mira Wagih στα Αραβικά καθώς και την Ελληνίδα Δήμητρα Σελεμίδου και παρουσιάζουν μαζί ένα ταξιδιάρικο πρόγραμμα πάνω σε δικές της μουσικές και τραγούδια.

Τα τραγούδια που θα ερμηνευτούν έχουν γραφτεί σε πέντε διαφορετικές γλώσσες από σπουδαίους και καταξιωμένους στιχουργούς όπως οι: Άρης Δαβαράκης, Ραββίνος Γκαμπριέλ Νεγρίν, Αγαθή Δημητρούκα, Cagan Irmak, Γιάννης Μελαχροινούδης, & Dilek Koc.

Gülseven Medar

Η Gülseven Medar γεννήθηκε στην Τουρκία. Είναι βοκαλίστρια που τραγουδάει παραδοσιακά της Ανατολίας και Μεσοποταμίας, σε διάφορες γλώσσες της περιοχής. Κυρίως κουρδικά, τουρκικά καθώς και αρμένικα, αραβικά και εβραϊκά παραδοσιακά τραγούδια.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ έθνικ μουσικής και έχει συνυπάρξει στη σκηνή με καλλιτέχνες διαφορετικών ειδών.

Mira Wagih

Η Mira Wagih γεννήθηκε στο Κάιρο. Είναι γνωστή για την εκφραστική φωνή της και τους συναισθηματικούς της στίχους. Η μουσική της είναι ένα μείγμα αραβικής παραδοσιακής μουσικής και σύγχρονης ποπ μουσικής.

Μετάκληση καλλιτεχνών: Θράσος Ειρήνης

Εισιτήρια:

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη ζώνη: 60€
Α’ ζώνη: 50€
Β’ ζώνη: 40€
Γ’ ζώνη: 35€
Δ’ ζώνη: 30€

Προπώληση εισιτηρίων:

Ηλεκτρονικά: more.com – artinfo.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Public & Media Markt
Τηλεφωνικά στο 210 9213310
Στα ταμεία του Φεστιβάλ · Πληροφορίες: 210 9213310 & artinfo.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.