Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη

Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, φωτίστηκε σε μπλε φόντο για να προβάλει την ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη. Αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.

Η παγκόσμια ημέρα κατά του Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου. Αυτή η ημέρα έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη, να παράσχει εκπαίδευση και πληροφόρηση για την πρόληψη και διαχείριση της νόσου, καθώς και να υποστηρίξει ανθρώπους που ζουν με διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια κατάσταση που πλήττει τον μεταβολισμό του ανθρώπου και επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός του ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές διαβήτη: ο τύπος 1 και ο τύπος 2. Ο πρώτος τύπος είναι πιο σπάνιος και εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, ενώ ο δεύτερος τύπος είναι πιο συνηθισμένος και σχετίζεται κυρίως με την ωριμότητα και τον τρόπο ζωής.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.