Η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει και μας αναγκάζει να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο σε κάποια παραλία ή σε κάποια πισίνα. Χρειαζόμαστε λοιπόν ελαφρά και δροσερά γεύματα περισσότερο. Και τι καλύτερο και πιο ελαφρύ από μία σαλάτα με αγγούρι. Δείτε παρακάτω 10 συνταγές για δροσερές, νόστιμες, και προπάντων ελαφριές σαλάτες!
1. Ελληνική αγγουροσαλάτα με φέτες αγγουριού και κόκκινου κρεμμυδιού με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, αλάτι, λάδι και ντρέσινγκ λεμονιού. Φτιάξτε την και βάλτε την στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα. Θα γίνει ακόμα καλύτερη.
2. Η ευκολότερη. Σαλάτα με λεπτές φέτες αγγουριού, βινεγκρέτ με μηλόξιδο και σχοινόπρασο
3. Ραπανάκια, αγγούρι, γιαούρτι και σκόρδο. Πολύ τραγανή
4. Μια διαφορετική σαλάτα: Φτιάξτε noodles από αγγούρι με το ειδικό γκάτζετ και βάλτε γιαούρτι, άνηθο, βινεγκρέτ λεμονιού. Δίπλα σε ένα πιάτο με κρέας ή κοτόπουλο θα ταιριάξει περίφημα!
5. Γρανίτα από αγγούρι Βάλτε σε θήκες για παγωτό ξυλάκι χυμό αγγουριού, πράσινο τσάι, χυμό λάιμ και λίγο σιρόπι μέντας. Απόλαυση για τους γευστικούς σας κάλυκες
6. Γεμίστε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με τζιν, τόνικ και λεπτές φέτες αγγουριού, έχοντας δίπλα και πολλά παγάκια και αφήστε τους καλεσμένους να σερβίρονται μόνοι τους.
7. Ασιατική σαλάτα με τραγανιστές ροδέλες αγγουριού, ξίδι από ρυζόκρασο, ζάχαρη, σησαμόλαδο, κολίανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο και τζίντζερ. Μπορείτε να προσθέσετε σπόρους σουσαμιού και νιφάδες κόκκινου τσίλι.
8. Ντιπ αγγουριού Αν σας μείνουν ποτέ αρκετές φέτες αγγουριού και αγαπάτε την οικιακή οικονομία, να μια λύση για να μην τις πετάξετε. Βάλτε τες στο μπλέντερ, με τυρί κρέμα, μουστάρδα, ρόκα ή νεροκάρδαμο. Βάλτε το ντιπ σε μπαγκέτα ή σάντουιτς μαζί με ξεροψημένες φέτες μπέικον.
9. Γκασπάτσο με αγγούρι, γιαούρτι και κολίανδρο. Ισως, αν θέλετε, λίγο τσίλι και γιαούρτι. Σερβίρετε το παγωμένο
10. Και για το τέλος το καλύτερο Ελληνικό τζατζίκι. Στραγγιστό γιαούρτι, αγγούρι ξυσμένο στον τρίφτη, σκόρδο, ξίδι, λάδι και αλάτι. Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε αντί για ξίδι, λεμόνι και όποιο μυρωδικό σας αρέσει. Και οι τρόποι να απολαύσει κανείς το τζατζίκι, όπως ξέρετε, είναι ατέλειωτοι.
Καλή σας όρεξη!!!
Δείτε και αυτό
Η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει και μας αναγκάζει να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο σε κάποια παραλία ή σε κάποια πισίνα. Χρειαζόμαστε λοιπόν ελαφρά και δροσερά γεύματα περισσότερο. Και τι καλύτερο και πιο ελαφρύ από μία σαλάτα με αγγούρι. Δείτε παρακάτω 10 συνταγές για δροσερές, νόστιμες, και προπάντων ελαφριές σαλάτες!
1. Ελληνική αγγουροσαλάτα με φέτες αγγουριού και κόκκινου κρεμμυδιού με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, αλάτι, λάδι και ντρέσινγκ λεμονιού. Φτιάξτε την και βάλτε την στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα. Θα γίνει ακόμα καλύτερη.
2. Η ευκολότερη. Σαλάτα με λεπτές φέτες αγγουριού, βινεγκρέτ με μηλόξιδο και σχοινόπρασο
3. Ραπανάκια, αγγούρι, γιαούρτι και σκόρδο. Πολύ τραγανή
4. Μια διαφορετική σαλάτα: Φτιάξτε noodles από αγγούρι με το ειδικό γκάτζετ και βάλτε γιαούρτι, άνηθο, βινεγκρέτ λεμονιού. Δίπλα σε ένα πιάτο με κρέας ή κοτόπουλο θα ταιριάξει περίφημα!
5. Γρανίτα από αγγούρι Βάλτε σε θήκες για παγωτό ξυλάκι χυμό αγγουριού, πράσινο τσάι, χυμό λάιμ και λίγο σιρόπι μέντας. Απόλαυση για τους γευστικούς σας κάλυκες
6. Γεμίστε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με τζιν, τόνικ και λεπτές φέτες αγγουριού, έχοντας δίπλα και πολλά παγάκια και αφήστε τους καλεσμένους να σερβίρονται μόνοι τους.
7. Ασιατική σαλάτα με τραγανιστές ροδέλες αγγουριού, ξίδι από ρυζόκρασο, ζάχαρη, σησαμόλαδο, κολίανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο και τζίντζερ. Μπορείτε να προσθέσετε σπόρους σουσαμιού και νιφάδες κόκκινου τσίλι.
8. Ντιπ αγγουριού Αν σας μείνουν ποτέ αρκετές φέτες αγγουριού και αγαπάτε την οικιακή οικονομία, να μια λύση για να μην τις πετάξετε. Βάλτε τες στο μπλέντερ, με τυρί κρέμα, μουστάρδα, ρόκα ή νεροκάρδαμο. Βάλτε το ντιπ σε μπαγκέτα ή σάντουιτς μαζί με ξεροψημένες φέτες μπέικον.
9. Γκασπάτσο με αγγούρι, γιαούρτι και κολίανδρο. Ισως, αν θέλετε, λίγο τσίλι και γιαούρτι. Σερβίρετε το παγωμένο
10. Και για το τέλος το καλύτερο Ελληνικό τζατζίκι. Στραγγιστό γιαούρτι, αγγούρι ξυσμένο στον τρίφτη, σκόρδο, ξίδι, λάδι και αλάτι. Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε αντί για ξίδι, λεμόνι και όποιο μυρωδικό σας αρέσει. Και οι τρόποι να απολαύσει κανείς το τζατζίκι, όπως ξέρετε, είναι ατέλειωτοι.
Καλή σας όρεξη!!!
Tags: σαλάτες