Η βιολογική ηλικία αναφέρεται στην τρέχουσα κατάσταση της υγείας μας και τη λειτουργική ικανότητα του οργανισμού μας, σε αντίθεση με τη χρονολογική ηλικία που μετρά τα χρόνια ζωής μας. Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, όπως μπισκότα, ανθρακούχα ποτά και στιγμιαία noodles, μπορεί να αυξήσει τη βιολογική ηλικία κατά 2,4 μήνες για κάθε 10% αύξηση στην κατανάλωση αυτών των τροφίμων.
Η καθηγήτρια Διατροφολογίας Barbara Cardoso προειδοποιεί ότι η αύξηση της βιολογικής ηλικίας συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα. Η προσθήκη επιπλέον 200 θερμίδων υπερεπεξεργασμένου φαγητού, που αντιστοιχεί περίπου σε 80 γραμμάρια μπουκιές κοτόπουλου ή μια μικρή μπάρα σοκολάτας, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία βιολογικής γήρανσης περισσότερο από δύο μήνες σε σύγκριση με τη χρονολογική γήρανση.
Η τακτική κατανάλωση junk food δεν επηρεάζει μόνο την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά έχει και βαθύτερες επιπτώσεις στην υγεία μας. Η επιτάχυνση της βιολογικής γήρανσης και η αυξημένη θνησιμότητα είναι μόνο μερικές από τις συνέπειες που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Για να διατηρήσουμε την υγεία μας και να μειώσουμε τους κινδύνους, είναι σημαντικό να περιορίσουμε την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων και να επιλέγουμε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.
© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.