Επίθεση Hacker σε ιστοσελίδα του Donald Trump

 

Ιρακινός hacker έκανε deface ( ορολογία , πρόκειται για την ικανότητα κάποιου να πάρει την ιδιότητα διαχειριστή/admin σε μια σελίδα , αλλά απλά την παραμορφώνει χωρίς να κάνει κάτι άλλο , σαν επίδειξη δύναμης και ικανοτήτων)  σε μια ισοσελίδα ( secure2.donaldjtrump.com ) που χρησιμοποιούταν για την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ .

Σύμφωνα με την αναφορά της ArsTechnica , o server στον οποίον επιτέθηκε ο hacker δεν ήταν άμεσα συνδεδεμένος με την κεντρική σελίδα της εκστρατείας του Donald Trump , αλλά σίγουρα είναι ένας από τους σέρβερ που αξιοποιούσαν οι συνεργάτες του .

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο server ανήκε στην διαχείρηση περιεχομένου της Cloudflare , γνωστή εταιρεία web security . O server δεν φαίνεται να χτυπήθηκε από κάποιο malicious script ( κώδικας που έχει σαν στόχο να εκμεταλευτεί τις ευπάθειες ενός συστήματος ) , περιείχε όμως ένα link που οδηγούσε σε έναν Google Code Account ( δεν υπάρχει πλέον ) γραμμένος σε javascript ( διερμηνευμένη γλώσσα προγραμματισμού )  , ο οποίος είναι συνδεδεμένος με άλλες κυβερνητικές επιθέσεις σε 3 ιστοσελίδες .

Ο hacker υπογράφει το έργο του με το ψευδώνυμο Pro_Mast3r . Η πραγματική του ταυτότητα παραμένει άγνωστη , ενώ ούτε η Cloudflare ούτε η ομάδα του Trump έχει προβεί σε δηλώσεις ακόμα .

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

one + 6 =

Ads