Η Google βελτιώνει το CAPTCHAs ( video )

Το σύστημα CAPTCHA κατατάσσεται κάπου ανάμεσα στα autoplaying βίντεο και τις υποχρεωτικές εγγραφές e-mail ως ένα από τα χειρότερα πράγματα στο διαδίκτυο. Δυστυχώς ήταν αναγκαίο κακό για την προστασία της υποδομής του Διαδικτύου από bots, αλλά το Google επιτέλους κατάφερε να βρει λύση για να το βελτιώσει .

Το σύστημα reCAPTCHA που το Google θα χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα  θα αφαιρέσει  οποιαδήποτε οπτική προτροπή ήταν απαραίτητη στο παρελθόν για να επιβεβαίωση ότι είσαι πραγματικός χρήστης και με τη χρήση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης θα μπορεί πλέον να εντοπίσει τα bots που ζητούν πρόσβαση .

Η βασική αρχή ενός CAPTCHA είναι ότι μπορεί να ξεχωρίσει τα bots από τους ανθρώπους με μια ερώτηση που είναι εύκολο για έναν άνθρωπο να επεξεργαστεί , αλλά είναι δύσκολο για έναν υπολογιστή. Η πιο κοινή μορφή είναι ένα είδος αναγνώρισης εικόνας, το οποίο οι χρήστες βρίσκουν εύκολο, αλλά είναι πολύ πιο περίπλοκη για ένα computer .
Tο νέο σύστημα της Google δε χρησιμοποιεί κανενός είδου ερώτησης . Αντί αυτού, παρακολουθεί τη συμπεριφορά σας από τη στιγμή που θα κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο. Ισχυρίζεται ότι αυτή σας η συμπεριφορά είναι δυνατό να σας ξεχωρίσει από οποιοδήποτε bot , πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κανενός είδους ερώτηση για τη διαφοροποίηση των χρηστών.

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

4 × 1 =

Ads