Τα φαβορί των Oscar λίγο πριν την τελετή!

Ήρθε η ώρα των Oscar για άλλη μια χρονιά!

Σήμερα το βράδυ θα ξέρουμε τους νικητές των χρυσών αγαλματιδίων. Φέτος όπως και πέρσι υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα έχουμε την σύγκρουση δυο ταινιών σε αρκετές κατηγορίες. Η ταινία ”Boyhood”, για πολλούς η καλύτερη ταινία της χρονιάς, που γυριζόταν για 12 συνεχόμενα χρόνια θα χτυπηθεί με την ταινία που αφορά την ματαιοδοξία των ηθοποιών ”Birdman”. Οι δύο αυτές ταινίες θα διεκδικήσουν τα δυο βασικά βραβεία αυτό της καλύτερης ταινίας και της σκηνοθεσίας. Μέχρι στιγμής προβάδισμα έχει η ταινία ”Boyhood” αλλά επειδή η Ακαδημία αποτελείται κατά πλειοψηφία από ηθοποιούς και επειδή η ταινία ”Birdman” αφορά την δύσκολη πορεία ενός ηθοποιού μπορεί πολύ εύκολα να υπάρξει ανατροπή. Στο Oscar καλύτερης ταινίας παίζει δυνατά και η ταινία ”The Grand Budapest Hotel”.

upl54e853a9eaec1

Στους ρόλους δεν υπάρχει καμία έκπληξη καθώς η Julianne Moore (Still Alice)έχει πάρει το βραβείο πριν καν ξεκινήσει η τελετή όπως και ο J.K.Simmons στο Β’ ανδρικό ρόλο (Whiplash). Σίγουρη είναι και η νίκη της Patricia Arquette για τον B’ γυναικείο ρόλο (Boyhood). Δεν είναι σίγουρος ακόμα ο πρώτος ανδρικός ρόλος αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος έχει προβάδισμα μεταξύ των Eddie Redmayne (The Theory of everything) και Michael Keaton (Birdman).

Στην ξενόγλωσση ταινία πάντα υπάρχει ανατροπή ωστόσο φαβορί είναι η πολωνική ”Ida” με την ρώσικη ”Leviathan” να είναι ικανή να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Φαβορί για το τραγούδι είναι το ”Glory” για την ταινία ”Selma” του John Legend.

Τέλος, σήμερα το βράδυ παρουσιαστές των βραβείων θα είναι οι περσινοί νικητές αλλά και κάποια άλλα ονόματα όπως οι πρωταγωνιστές του ”Fifty Shades of Grey” Dakota Johnson και Jamie Dornan.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.