Φινλανδία-Τελικός Eurosong I Συμμετοχή μπάντας με σύνδρομο Down και αυτισμό διεκδικεί το εισιτήριο για την Eurovision

Η Φινλανδία, όπως κάθε χώρα που συμμετέχει στη Eurovision, βρίσκεται στη φάση επιλογής του τραγουδιού που θα την εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό και θα διεκδικήσει την πρωτιά.

17 συγκροτήματα διαβάζουμε πως θα διαγωνιστούν στον φινλανδικό τελικό του Eurosong και ανάμεσα τους μια συμμετοχή που φαίνεται, ήδη, να έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς η δήλωση συμμετοχής της συγκεκριμένης υποψηφιότητας είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή.

Μιλάμε, λοιπόν, για μια συμμετοχή ενός συγκροτήματος τα μέλη της οποίας πάσχουν από σύνδρομο Down και αυτισμό και έχει ως σκοπό, πέρα από όλα τα άλλα, να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στα άτομα αυτά που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.

Οι PNK (Pertti Kurikan Nimipaivat), όπως είναι το όνομα της μπάντας, αποτελείται από τους Pertii Kurikka, Sami Helle, Kari Aalto και Toni Valitalo.

Ανεξάρτητα πάντως από το αν τους επιλέξει το φινλανδικό κοινό για να τους εκπροσωπήσει στη Eurovision, είναι μια αφορμή να ευαισθητοποιηθούμε όλοι, να ενημερωθούμε και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο όλα αυτά τα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα «αναπηρίας» στην καθημερινή τους ζωή.

 

 

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.