• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Μαρία Κηλαηδόνη: «Έχω πολύ ενέργεια και διαρκώς ονειρεύομαι πράγματα για το μέλλον που με κρατάνε ζωντανή και χαρούμενη.»

Η Μαρία Κηλαηδόνη είναι μια ανερχόμενη μουσικός. Πολλοί, πιθανόν να την αναγνωρίζουν λόγω του ονόματος της. Παρόλα αυτά, η ίδια επιλέγει να κάνει τα προσωπικά της βήματα στο χώρο, μένοντας ανεπηρέαστη. Πάμε όμως να δούμε τι είπε αποκλειστικά στο Mikrofwno.gr για τον εαυτό της, την καριέρα της, καθώς και τις επικείμενες εμφανίσεις της.

Αρχικά, θέλω να μας μιλήσετε λίγο για εσάς και τη δουλειά σας, προκειμένου να σας μάθει λίγο καλύτερα και ο κόσμος που πιθανόν να μην σας ξέρει.

Βρίσκομαι στην αρχή, θέλω να πιστεύω, της πορείας μου στα μουσικά πράγματα, και ενώ η μουσική πάντα υπήρχε με κάποιον τρόπο στη ζωή μου, τον τελευταίο ένα χρόνο και κάτι αυτό ξεκίνησε να γίνεται με πιο εντατικό τρόπο. Προς το παρόν στα live που κάνουμε ερμηνεύω κυρίως διασκευές αμερικάνικων τραγουδιών που αγαπάω και κάποια δικά μου τραγούδια που έχω συνθέσει σε ελληνικό στοίχο.

1. Σαν παιδί, ποιο ήταν το μεγαλύτερο σας όνειρο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι να έχω ένα συγκεκριμένο όνειρο ως παιδί, μάλλον πολλά και διάφορα τα οποία εξακολούθησα να έχω και ως ενήλικας. Έχω πολύ ενέργεια και διαρκώς ονειρεύομαι πράγματα για το μέλλον που με κρατάνε ζωντανή και χαρούμενη.

2. Περιγράψτε μου παρακαλώ με πέντε τουλάχιστον λέξεις, ποια νομίζετε ότι είστε; Ποια τα θετικά σας, και ποια τα χαρακτηριστικά εκείνα που προσπαθείτε να «πολεμήσετε»;

Και εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω ποια ακριβώς είμαι… Πιστεύω πάντως ότι βασικά είμαι ένας άνθρωπος αισιόδοξος, με μεγάλη όρεξη για ζωή. Προσπαθώ να καταπολεμήσω κάποιες ανασφάλειες μου και κάποια περιττά άγχη.

3. Τι απεχθάνεστε και τι αγαπάτε περισσότερο;

Απεχθάνομαι τις ψευτιές και τις δηθενιές και αγαπώ πολύ την ησυχία.

4. Αν δεν μένατε στην Ελλάδα, ή αν δεν ήσασταν Ελληνίδα, πού θα θέλατε να ζείτε;

Μπορώ να πω πως σε όσα μέρη έχω ταξιδέψει έχω βρει πράγματα που να μου αρέσουν πολύ, έτσι δεν μπορώ να απαντήσω για ένα μόνο μέρος. Ίσως αν έπρεπε, να επέλεγα την Μαδρίτη που είναι μια πόλη που έχω ζήσει για ένα διάστημα και αγαπώ ιδιαίτερα.

5. Ποιον εν ζωή άνθρωπο θαυμάζετε περισσότερο; Και ποιον ή ποιους θα τους κατατάσσατε στην κατηγορία «μακριά και αγαπημένοι (ή μη)»;

Είναι πολλοί αυτοί που θαυμάζω, οι περισσότεροι έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό ότι παρέμειναν πιστοί στις αξίες τους και δεν ξεπουλήθηκαν στην πορεία της ζωής τους. Φαντάζομαι ότι οι υπόλοιποι ανήκουν στην απέναντι κατηγορία.

photo 2

6. Πιστεύετε πως έχετε πράξει κάτι το ανεπανόρθωτο στην πορεία της ζωής σας; Να πληγώσατε κάποιον ηθελημένα ή μη; Αν ναι, μετανιώσατε για αυτό;

Απαντάω σχετικά σε επόμενη ερώτηση σχετικά με επιλογές που έχω κάνει στη ζωή μου ως τώρα.

7. Τι θεωρείτε ως το μεγαλύτερο προτέρημα σε έναν άνθρωπο; Τι πρέπει να έχει κάποιος/α, προκειμένου να είναι μέρος της ζωής σας;

Το να είναι κανείς αυθεντικός και ειλικρινής. Αυτά τα δύο είναι προαπαιτούμενα σε έναν άνθρωπο για να είναι κοντά μου.

8. Είστε ευχαριστημένη με την μέχρι τώρα ζωή σας; Ή υπάρχουν επιλογές και «δρόμοι» που θα προτιμούσατε να είχατε αποφύγει;

Πιστεύω βαθιά πως όσους δρόμους επιλέγουμε να ακολουθήσουμε στη ζωή μας είναι γιατί στη φάση που τους ακολουθούμε αυτό πρέπει να γίνει. Τα πράγματα έρχονται στη ζωή μας στον χρόνο που πρέπει να έρθουν. Για αυτό τον λόγο λοιπόν δεν μπορώ να πω πως μετανιώνω για κάτι που έκανα ή ότι θα έκανα κάτι διαφορετικά ως τώρα.

9. Ένα βράδυ σπίτι σας. Μόνη σας. Τι θα κάνατε ώστε να γίνει η βραδιά «ιδανική»;

Θα ετοίμαζα κάτι νόστιμο να φάω, θα έβαζα ένα ποτήρι κρασί και θα επέλεγα μουσική που αγαπώ. Αυτά είναι αρκετά.

10. Στην καριέρα σας είχατε καθοδήγηση από τον πατέρα σας, ο οποίος έχει διαπρέψει στο χώρο.. Ακόμα και νεότεροι τον γνωρίζουν και τον σέβονται.. Ή παρέμεινε στο background, απλά υποστηρίζοντας τις επιλογές σας;

Ο Λουκιανός είχε και πάντα έχει μια πάρα πολύ σωστή αίσθηση των πραγμάτων και μια εκ φύσεως μεγάλη διακριτικότητα. Έτσι παρενέβη συμβουλεύοντας με στον βαθμό που αυτός θεώρησε σωστό, αφήνοντας μου όμως πολύ μεγάλο χώρο στο να εξελίξω τον εαυτό μου προς την κατεύθυνση που εγώ θεωρούσα καλύτερη και παράλληλα υποστηρίζοντας με πάντοτε. Και οι δύο γονείς μου τα έκαναν αυτό.

11. Ετοιμάζετε κάτι δισκογραφικά;

Στην παρούσα φάση όχι, αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτό δεν θα αργήσει.

12. Τι θα ακούσουμε και τι θα δούμε στην μουσική σας παράσταση στο Ρυθμός Stage;

Kαταρχάς να πούμε στο σημείο αυτό ότι το Live αυτό στο «Ρυθμό» το κάνουμε μαζί με τον Πάνο Μπίρμπα, τον οποίο εκτιμώ πολύ ως μουσικό και έχω τη μεγάλη χαρά να συνεργάζομαι τους τελευταίους μήνες. Παρέα λοιπόν με τον Πάνο και τους μουσικούς μας θα παρουσιάσουμε κάποια δικά μας κομμάτια καθώς και διασκευές τραγουδιών της αμερικάνικης country-folk σκηνής. Θα είναι στο ύφος του προγράμματος που παρουσιάζουμε με μεγάλη επιτυχία κάθε Κυριακή από τις αρχές του Οκτώβρη στη μουσική σκηνή του Nixon Bar, απλά στον «Ρυθμό» θα είναι εμπλουτισμένο με καινούρια τραγούδια και με κάποιους επιπλέον μουσικούς.

13. Κλείνοντας, μια ευχή για το Μικρόφωνο;

Να είστε πάντα δημιουργικοί και στο πλάι της καλής μουσικής!

 

Μη χάσετε την εμφάνιση της Μαρίας Κηλαηδόνη και του Πάνου Μπίρμπα στο “Ρυθμός Stage” την ερχόμενη Πέμπτη στις 26 Μαρτίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Tags:

 • Η Φωτεινή Ανδριάνα Σταμογιώργου είναι γεννημένη στο Βόλο στις 30 Νοεμβρίου 1995. Γρήγορα έφυγε από εκεί – δεν την άντεξε το κλίμα – και μεταφέρθηκε πιο κάτω, προς Κορινθία πλευρά. Τώρα πια, σπουδάζει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπά τη μουσική, τον κινηματογράφο - κυρίως την πιο cult έκδοση αυτού και τον Ευρωπαϊκό - , την καλή παρέα και τις νυχτερινές βόλτες. Επίσης, έχει μια έμφυτη τάση, να γράφει, να γράφει, συχνά ασυνάρτητα πράγματα που υπάρχουν μέσα στο κεφάλι της. Ορισμένα από αυτά μετατρέπονται και σε άρθρα. Ιδιαιτέρως φιλόδοξη, ονειροπόλα αλλά και τέρμα κυκλοθυμική. Ονειρεύεται να γυρίσει τον κόσμο κάποια στιγμή.

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

19 − thirteen =

Ads