Όναρ: «Αλλάζουν τα όνειρα μόλις τα πλησιάζεις…»

Από τις «Γαλάζιες Ερωμένες» στο «Κόντρα στον Καιρό», τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ για τους Όναρ όμως, το αγαπημένο συγκρότημα συνεχίζει να παρουσιάζει τη μουσική που αγαπά. Σήμερα, πιο ανανεωμένο από ποτέ, επανέρχεται δυναμικά με νέα τραγούδια για 2 μοναδικές βραδιές στον Σταυρό του Νότου, όπως πάντα παρέα με αγαπημένους φίλους.

Χαίρομαι πολύ που έχω τη δυνατότητα να συνομιλώ με ένα από τα συγκροτήματα που στιγμάτισαν την εφηβεία μου. Αγαπητοί Όναρ, γεια σας!

ΌΝΑΡ: Γεια σας , ελπίζουμε να σας στιγματίσαμε θετικά!

Καινούρια τραγούδια, καινούριο ξεκίνημα. Τι σκέψεις και ανησυχίες φέρνετε στο προσκήνιο με το πολύ εύστοχο «Κόντρα στον Καιρό»;

Καινούριο τραγούδι ναι, με τίτλο «Κόντρα στον Καιρό», με ρομαντική και αισιόδοξη διάθεση ακριβώς κόντρα στην αναίσθητη και μίζερη πραγματικότητα του οικονομικού πολέμου και την επίδειξη δυνάμεων.
Για το ξεκίνημα που αναφέρεις, ξέρεις πάντα αισθανόμαστε ότι ήμαστε στην αρχή κι ας πέρασαν σχεδόν 15 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε. Κάθε νέο τραγούδι είναι ένα νέο ξεκίνημα, κρύβει την ίδια αγωνία για επικοινωνία για μας.

Τι έχει αλλάξει από τη δεκαετία του ’90 στην ελληνική εναλλακτική σκηνή;

ΌΝΑΡ: Έχουν αλλάξει πολλά, άλλα δημιουργικά και άλλα καταστροφικά, και αυτό είναι το φυσιολογικό, όμως πάντα θα βγαίνουν καινούρια τραγούδια γιατί χωρίς μουσική ή με μόνο παλιά μουσική δεν μπορώ να φανταστώ τον κόσμο.

Πόσο αυθεντικά ροκ μπορεί να είναι τελικά ένα ελληνικό συγκρότημα;

ΌΝΑΡ: Η αυθεντικότητα έχει να κάνει με τον τρόπο που ζεις , αν σέβεσαι τον εαυτό σου θα σεβαστείς και τον κόσμο γύρω σου, οπότε είναι μονόδρομος η επιλογή σου, στην ορίζει η αλήθεια της ζωής. Δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά γιατί θα δυστυχήσεις, δεν είναι δύσκολο να βρεις τι σου αρέσει να κάνεις, δύσκολο είναι να το πετύχεις. Αλλά η διαδρομή είναι ωραία.

ge3y3plRjjoIrGJ09-WFlGxHg7DtRTWG9gRLvEHHL1Y,tOTJf5v9quvwOUhJxd96fGS0MA2EkWx10uG3KYdlHN0Έχετε περάσει από πολλές, άλλες δύσκολες και άλλες δυσκολότερες φάσεις στην έως τώρα πορεία σας; Ποια στιγμή, ήταν εκείνη που είπατε, «τέρμα, τα παρατάμε»;

ΌΝΑΡ: Βέβαια έχουμε περάσει εύκολα και δύσκολα, άλλα επειδή πάντα είναι ωραίο να προσπαθείς, για αυτό που σου αρέσει να κάνεις, μπορεί να αλλάζεις πράγματα και καταστάσεις αλλά ποτέ να τα παρατάς, δεν σου αξίζει.

Η Πέννυ Ραμαντάνη αποτέλεσε, από την ίδρυση του συγκροτήματος, την αναγνωριστική φωνή των Όναρ. Πλέον, συνεχίζετε χωρίς εκείνη. Πρόκειται για έναν κύκλο που ολοκληρώθηκε;

ΌΝΑΡ: Ναι πριν δυόμιση χρόνια σχεδόν άλλαξε σημαντικά ο ήχος μας με την αποχώρηση της Πέννυς και είδαμε πόσο σημαντική είναι η ερμηνεία και ο ιδιαίτερος ήχος κάθε φωνής ξεχωριστά. Με τον δικό μου τρόπο ερμηνείας πια τα παλιά τραγούδια μας ακούγονται αλλιώς και τα νέα έχουν άλλο τρόπο προσέγγισης και όπως λέει το ρητό «τα πάντα ρει».

Θυμάμαι τα βράδια στο Δίπλα στο Ποτάμι, όταν οι Πυξ Λαξ παρουσίαζαν το νέο, τότε, συγκρότημα, τους Όναρ ως το «αδερφάκι» τους. Οι Πυξ Λαξ ανήκουν πλέον στη σφαίρα του παρελθόντος, εσείς ωστόσο, συνεχίζετε ενωμένοι. Μπορεί όντως ένα συγκρότημα να αντέξει στο χρόνο;

ΌΝΑΡ: Να με συγχωρείς δεν το θυμάμαι αυτό άλλα για να το λες έτσι θα ναι. Όσο μας ευχαριστεί θα συνεχίζουμε, αν δεν βρίσκουμε ενδιαφέρον όμως, για να τα έχουμε καλά με την πάρτη μας, θα κάνουμε κάτι άλλο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που τότε είχαν πει πως πάτε να φτιάξετε τους νέους Πυξ Λαξ, κάτι που ο χρόνος έδειξε πως δεν είναι αλήθεια. Πώς νιώθατε με εκείνη την ταύτιση και πώς καταφέρατε να «απογαλακτιστείτε»;

ΌΝΑΡ: Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, δημοκρατία έχουμε, αυτό που είναι σημαντικό είναι να έχει λόγο να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου κι ας σε βρίζει, κάτι θέλει να πει αυτό και πρέπει να το ακούσεις. Η αμφισβήτηση σε όλα τα νέα πράγματα πάντα θα υπάρχει.

ES5VkmiuXuELUw8eG6BdYuEythrWPdX02vowN5nVzn4,cqYqlV45jRFqVs5XI51RGs9w1jjN0n497raMjsd73REΜέσα στα 14 χρόνια έχετε κάνει ορισμένες πολύ «δυνατές» συνεργασίες. Η πιο καταλυτικής σημασίας θεωρώ πως είναι το «Δεν χρωστάω σε κανένα» στο πλευρό του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Ήταν και το τραγούδι που σας απογείωσε;

ΌΝΑΡ: Είχαν προηγηθεί και άλλα τραγούδια όπως το «Με τρομάζεις», «Χάρτινα Φανάρια», «Γαλάζιες ερωμένες» που είχαν βγει πιο πριν, άλλα ήταν πολύ ωραία στιγμή κι αυτή με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου που φτιάξαμε το «Δεν Χρωστάω Σε Κανέναν» τον αγαπάμε πολύ και το χαρήκαμε.

Για το Μάιο, διοργανώνετε παρουσίαση του νέου δίσκου στον Σταυρό του Νότου, παρέα με πολλούς φίλους όπως οι Νίκος Ζιώγαλας και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Τι νέο να περιμένουν να ακούσουν όσοι παλιοί και νέοι «πιστοί» προσέλθουν στη μουσική σκηνή;

ΌΝΑΡ: Στις 7 και 14 Μαΐου θα είμαστε στον Σταυρό του Νότου. Δεν είναι παρουσίαση νέου δίσκου γιατί το ολοκληρωμένο άλμπουμ θα βγει αργότερα. Είναι μια παράσταση εφ όλης της ύλης και στις 7 Μαΐου θα συμμετέχουν οι Φίλιππος Πλιάτσικας Νίκος Ζιώγαλας και Νίκη Οικονόμου. Στις 14 θα συμμετέχουν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας και Παυλίνα Βουλγαρακη, αγαπημένοι όλοι, και τους ευχαριστούμε που δέχτηκαν να είναι παρέα μας σ αυτές τις εμφανίσεις.

Τα καλοκαιρινά σας σχέδια περιέχουν…

ΌΝΑΡ: Εμφανίσεις όπου μας βγάλει και ηχογράφηση σε νέα πράγματα που ετοιμάζουμε.

Τελικά οι Όναρ ζουν το όνειρο τους;

ΌΝΑΡ: Μεγάλη κουβέντα να πεις ότι ζεις το όνειρο σου αν πεις ναι μετά τι… ; Δεν νομίζω να το έχει πει κάποιος και να το νιώθει στ αλήθεια. Αλλάζουν τα όνειρα μόλις τα πλησιάζεις και ποτέ δεν θυμάσαι τα λόγια τους, γι’ αυτό και τα τραγουδάς!

Σας ευχαριστούμε!

ΌΝΑΡ: Εμείς ευχαριστούμε πολύ!!!

 

Νέο single

“Κόντρα στον καιρό”

Κυκλοφορεί από τη FeelGood Records

Μη χάσετε τους ΌΝΑΡ στο “Σταυρός του Νότου” για δυο Πέμπτες 7 και 14 Μαΐου με special guests αγαπημένους καλλιτέχνες. Διαβάστε περισσότερα εδώ!

 

Facebook: ΌΝΑΡ

Twitter: ΌΝΑΡ

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

2 × 2 =