Ηχοτόπια FFS, FFS

Ηχοτόπια, όπως βοσκοτόπια.. Ένα μελωδικό ταξίδι, όπου σαν άλλα αμνοερίφια θα κορέσουμε με μάτια κλειστά την μουσική μας βουλιμία που είναι ασίγαστη και αιώνια όπως οι μελωδίες που λατρεύουμε να ακούμε.

FFS-FFS

Franz Ferdinand+ Sparks=FFS. Οι Franz Ferdinand αποφάσισαν να ενωθούν με μια από τις επιρροές τους, που δεν είναι άλλη από τους αδερφούς Mael, το duo που ξεκίνησε ροκ στις αρχές των 70’s για να αλλάξει ρότα στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, να μεταμορφώσει τον ήχο του σε new wave/ synth pop και που καταφέρνει μέχρι και σήμερα να παράγει φρέσκια ποπ μουσική χωρίς να αυτοπεριορίζεται σε μουσικά στεγανά. Η συνεργασία ξεκίνησε όταν ο Ron Mael των Sparks έστειλε στους FF το demo για το κομμάτι «Piss off».

Τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου είναι σε ντουέτο Kapranos και Russell Mael. Η κάπως οπερετική φωνή του δεύτερου σε αντίθεση με την πιο μπάσα φωνή του Kapranos δημιουργεί ενδιαφέρουσες ηχητικές εναλλαγές. Οι στίχοι έχουν την αγαπημένη θεματολογία των Sparks δηλαδή την ηλιθιότητα που χαρακτηρίζει τα στερεότυπα περί ανδρισμού, τα οποία διακωμωδούν με μεγάλη δόση ειρωνείας.

 

Είναι αρκετά ξεκάθαρο πως η cult μπάντα από τα 70’s βγαίνει μπροστά στο συγκεκριμένο άλμπουμ και την σιγοντάρει το δημοφιλές όνομα των FF, οι οποίοι θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής σε μια από τις επιρροές τους.

Αίσθηση/συνειρμός κάθε κομματιού:

1/Johnny Delusional/χορός, παιχνίδι, παροξυσμός

2/Call Girl/πρόκληση, σαγήνη, ουράνιο τόξο

3/Dictator’s son/περιπέτεια, οδοιπορικό, εμβατήριο

4/Little guy from the suburbs/λιμάνι,απομυθοποίηση,μπαλάντα

5/Police Encounters/ενέργεια, ρομποτάκια, στροβιλίζομαι

6/Save me from myself/Βραδινή έξοδος, προσευχή

7/So Desu Ne/ατάρι, πολύχρωμες καραμέλες, γελοιότητα

8/The man without a tan/σαρκαστικό, στερεότυπα, διήγηση

9/Thing’s I won’t get/απλότητα, απογοήτευση

10/The power couple/κυματισμός, θεατράλε

11/Collaborations don’t work/κολάζ, αγγελάκια, ξυπνητήρι

12/Piss off/οπερετικό, νεύρο, ειρωνεία

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.