Οι «Ούτε Σπόντα» στη Μαύρη Τρύπα | 25/12

Μετά τις φθινοπωρινές τους εργασίες, οι “Ούτε Σπόντα” επιστρέφουν δυναμικά την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστουγέννων, στη μουσική σκηνή ‘Μαύρη Τρύπα‘ με καινούργια τραγούδια νέας δικιάς τους εσοδείας, τα οποία συμπληρώνουν τα κομμάτια του πρώτου τους δίσκου με τίτλο ‘ Τα ρεφρέν κάποιου χρησμού‘.

Με ιδιαίτερη έμφαση στο στίχο των τραγουδιών τους, οι “Ούτε Σπόντα” παρουσιάζουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με πολλές δυναμικές, μέσα από το οποίο εκφράζονται, άλλοτε μέσω επικοινωνιακής και χιουμοριστικής διάθεσης και άλλοτε μέσω αλληγορικών και, κάποιες φορές, σκοτεινών ιδεών τους. Όλα αυτά χτίζονται πάνω στο δυναμικό γκρουβ των ντραμς με το ηλεκτρικό μπάσο. Άλλες φορές εισχωρούν σε λαϊκότροπους ρυθμούς και δρόμους φέρνοντας τους στα μέτρα τους, βάζοντας στο προσκήνιο τη λαϊκή κιθάρα και το ακορντεόν, κάποιες άλλες κινούνται γύρω από μελωδίες περισσότερο οικίες στο είδος της παραδοσιακής jazz και swing μουσικής με μπροστάρη το κλαρινέτο και το σαξόφωνο, ενώ πλέον δε λείπει, και με την προσθήκη της ηλεκτρικής κιθάρας, ένας πιο σκληρός ήχος που παραπέμπει σε ροκ ακούσματα. Τέλος, η παρουσία τριών φωνών δίνει ένα στίγμα πολυφωνίας.

” Όπως καθετί γύρω μας, έτσι και η μουσική δεν προκύπτει από παρθενογένεση, ούτε αντιμετωπίζεται ως κάτι ξεκομμένο από τα εγκόσμια, κλεισμένη στους 4 τοίχους της ‘τέχνης’. Αντιθέτως, θέλει και οφείλει να δραπετεύει. Τα τραγούδια είναι συγκεχυμένες μορφές ενέργειας που αιχμαλωτίζονται σε μια δεδομένη χρονική στιγμή και αποκτούν σάρκα και οστά, εξασφαλίζοντας την ύπαρξή τους εσαεί.

Η μπάντα αποτελείται από τα εξής μέλη :

Γιάννης Παπαγεωργίου – ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
Χρήστος Παπαδόπουλος – κλαρινέτο, σαξόφωνο, φωνή
Τζίνα Μιξαφέντη – φωνή
Αστέρης Τσαλίκης – ακορντεόν, πλήκτρα, μελόντικα
Αντρέας Καπετανάκης – ηλεκτρικό μπάσο
Στέλιος Σιούλας – ντραμς

Είσοδος ελεύθερη.

Οι “Ούτε Σπόντα” θα βρίσκονται στη μουσική σκηνή ‘Μαύρη Τρύπα’ την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30. Είσοδος ελεύθερη.

christmas_oute sponda

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

3 × two =