Ο Γιάννης Μαθές παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Ποιητές.mp3»

Ο Γιάννης Μαθές ετοιμάζεται για την νέα του μουσική παράσταση με τίτλο “Ποιητές.mp3 στο θέατρο “Αργώ” και παράλληλα μας παρουσιάζει το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο “Λοξά” σε στίχους του Μάνου Σαγκρή και μουσική του ίδιου. Πιο αναλυτικά:

Μετά το β’ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Γιάννης Μαθές βάζει τα ακουστικά του και “φορτώνει” Έλληνες ποιητές στο mp3 στο Θέατρο Αργώ, στο Μεταξουργείο. Από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στη μουσική παράσταση Ποιητές.mp3, οι σημαντικότεροι Έλληνες ποιητές φωτίζονται και πάλι μέσα από τη νέα ενορχηστρωτική άποψη του Γιάννη Μαθέ αλλά και την ευαίσθητα ανατρεπτική ματιά της χορογράφου/σκηνοθέτη Αποστολίας Παπαδαμάκη.

Ο ιδιαίτερος ήχος από το “πειραγμένο” βιολοντσέλο, τα πολυμορφικά πλήκτρα, τα τύμπανα και ηλεκτρονικά κρουστά, διαμορφώνουν πρωτότυπες διασκευές πάνω σε γνωστά μελοποιημένα ποιήματα, από τη Σαπφώ, τον Καρυωτάκη, τον Ελύτη, τον Καβάφη, τον Λειβαδίτη, τον Γκάτσο, τον Ελευθερίου και τη Νικολακοπούλου μέχρι τους λαϊκούς ποιητές Παπαδόπουλο και Παπαγιαννοπούλου.

Σημεία στην παράσταση, το καινούριο τραγούδι “Λοξά” και οι βραβευμένοι “Αιρετικοί” σε στίχους του Μάνου Σαγκρή, καθώς και δύο ποιήματα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και Μίλτου Σαχτούρη που μελοποίησε ο Γιάννης Μαθές, μετά από παραγγελία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Σχεδίου.

Θέατρο Αργώ-Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο (μετρό Μεταξουργείο)

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 8:00 μμ
και Τετάρτες 23, 30 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου στις 9:00 μμ

Σκηνοθεσία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Ενορχηστρώσεις – Ερμηνεία: Γιάννης Μαθές
Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, Ηχοληψία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Artwork: Μάνος Σαγκρής, Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καραμαλίκης

παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Καφετζόπουλος [πιάνο-πλήκτρα]
Σταύρος Παργινός [βιολοντσέλο-μαντολίνο], Λουκάς Κερκύρας [κοντραμπάσο], Αντρέας Φαρμάκης [τύμπανα]

ο Γιάννης Μαθές παρουσιάζει ένα ακόμα καινούριο τραγούδι, σε στίχους του Μάνου Σαγκρή, μετά τους «Αιρετικούς» που απέσπασαν το β’ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Το τραγούδι, με τίτλο “Λοξά”, μας μεταφέρει σε ατμόσφαιρα soundtrack, συνδυάζοντας την κινηματογραφική ενορχήστρωση με τη θεατρικότητα της ερμηνείας αλλά και μια σύγχρονη ποιητική ματιά στους στίχους.

Το τραγούδι οπτικοποιήθηκε σε σκηνοθεσία Στάθη Αθανασίου, με τη συγκινητική συμμετοχή του μικρού Γρηγόρη. Μπορείτε να βρείτε τo video εδώ:

Το “Λοξά” αλλά και οι “Αιρετικοί” αποτελούν και προπομπό για το ολοκληρωμένο album των δύο νέων δημιουργών, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2016.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

2 × five =