Το καινούργιο video της Björk δεν είναι για τους πάσχοντες από οδοντιατρική φοβία.

To Dazed κυκλοφόρησε σε αποκλειστικότητα το τελευταίο video clip της Björk για το δίσκο της Vulnicura.

Σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Jesse Kanda και με τους ήχους του «Mouth Mantra», βυθιζόμαστε στα ενδότερα του στόματος της Björk , η οποία δήλωσε για το βίντεο:
«Νιώθω τόσο πολύ ευγνώμων για τον Jesse και το ταξίδι που κάναμε μαζί… ήταν πολύ θαρραλέο εκ μέρους του να το αναλάβει και η αλήθεια είναι ότι νιώθω τυχερή που τον είδα να μεγαλώνει σαν καλλιτέχνη, κατασκευάζοντας μοντέλα στόματος υψηλής τεχνολογίας και “εφευρίσκοντας” κάμερες για να μπορέσει να οπτικοποιήσει αυτό το “θεραπευτικό” κομμάτι που έγραψα για το λαιμό. Η αφοσίωση που έδειξε και η σκληρή δουλειά που έκανε ήταν κάτι που με συγκίνησε.
Αλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι καταφέραμε να χωρέσουμε και αυτές τις στιγμές χορού πάνω στην πίστα : πραγματική μαγεία!!»

Ο Kanda πρόσθεσε:
«Αν θέλω να μείνει κάτι στους θεατές μετά την προβολή του βίντεο κλιπ είναι η δύναμη της ευπάθειας. Αυτό είναι για εμένα το θέμα όλου του δίσκου της Björk , και (ελπίζω) να αντικατοπτρίζεται και στο βίντεο. Αφορά το θάρρος που χρειάζεται να έχει κανείς για να εκφραστεί και να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Το να κάνεις κάτι που σε τρομάζει και να το μοιράζεσαι, να μαθαίνεις από αυτό, να μοιράζεις την αγάπη και το θάρρος με τους γύρω σου αλλάζοντας έτσι τον κόσμο – να τον κάνεις πιο όμορφο, ζεστό και ειρηνικό.»

Τα video για το «Mouth Mantra», «Black Lake» και «Stonemilker», σύμφωνα με το Dazed,  θα είναι σύντομα διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής που θα κυκλοφορήσει η ίδια η Björk .

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kanda χρησιμοποίησε τις μορφές του στόματος σε δουλειά του αφού και στο Trauma βλέπουμε ένα οπτικό ταξίδι στο στόμα ενός ανθρώπου.
Μπορείτε να διαβάσετε και την συνέντευξη της Björk για το pitchfork.com (στα αγγλικά) εδώ.

Δείτε το!

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

18 − four =

Ads