Παρουσίαση δίσκου για το soundtrack του «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη

Την κυκλοφορία του καινούργιου της δίσκου, «Νοτιάς», ο οποίος αποτελεί το soundtrack της ομώνυμης νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη, γιόρτασε η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Cafe του ΙΑΝΟΥ την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, μαζί με τον Γιώργο Μαργαρίτη και την Ανατολή Μαργιόλα, που ερμήνευσαν ζωντανά τα δυο τραγούδια του δίσκου («Μην Ξαναγυρνάς», «Νοτιάς»). Παρών ήταν και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τάσος Μπουλμέτης, ο οποίος και έγραψε τους στίχους των τραγουδιών.

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύνουσα σύμβουλος της Feelgood Entertainment, Ειρήνη Σουγανίδου, που υποδέχτηκε το κοινό λέγοντας πως πρόσφατα σε μια συνέντευξή του ο Ένιο Μορικόνε είπε πως αν μια ταινία σε κάνει να βλέπεις και να ακούς, τότε η μουσική της πρέπει να καταφέρει να σε κάνει να νιώσεις όσα δεν βλέπεις και όσα δεν ακούς – και κάτι τέτοιο επετεύχθη στη μουσική του «Νοτιά» από την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Τον λόγο πήρε η Ευανθία Ρεμπούτσικα, που καλωσόρισε τον Γιώργο Μαργαρίτη και τον Τάσο Μπουλμέτη, λέγοντας πως ο «Νοτιάς» είναι μια διαφορετική ταινία από την «Πολίτικη Κουζίνα», καθώς χρειάστηκε να παίξει με καινούργια ηχοχρώματα της Αθήνας της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του soundtrack, τον Στάθη Σκουρόπουλο, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, και τον Πλούταρχο Ρεμπούτσικα καθώς επίσης και την Athens Academica Orchestra και τους μουσικούς τον Νίκο Παπαναστασίου, Λευτέρη Γρίβα, Θανάση Σοφρά και τον Ανδρέα Συμβουλόπουλο.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης και ο Τάσος Μπουλμέτης ευχαρίστησαν τη Ρεμπούτσικα για την συνεργασία τους και στη συνέχεια τον μουσικό «λόγο» πήρε η ίδια. Η Ρεμπούτσικα έπαιξε ζωντανά τέσσερα κομμάτια με το διάσημο πλέον κόκκινο βιολί της, ενώ η βραδιά έκλεισε με την Ανατολή Μαργιόλα που ερμήνευσε το «Μην Ξαναγυρνάς» και τον Γιώργο Μαργαρίτη στον «Νοτιά».

Πρόκειται για το πιο πολυποίκιλο και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα soundtracks με την υπογραφή της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Η γνωστή συνθέτρια σκηνοθετεί ιδανικά τους ήχους της πλοκής και φλερτάρει με διάφορα είδη, από λαϊκό μέχρι tango, ντύνοντας μουσικά τις διαφορετικές δεκαετίες και τα γεγονότα που παρουσιάζει η ταινία. Ο Νοτιάς περιέχει 14 ορχηστρικά θέματα που εναλλάσσονται σε είδος, ρυθμό, προέλευση και δένουν μοναδικά. Από το αργεντίνικο tango “La Boca” που ανοίγει την ταινία, στο χασάπικο «Στις Γειτονιές» και από εκεί στο «Ρέκβιεμ της Μεταπολίτευσης» και στα ερωτικά θέματα. Το soundtrack ολοκληρώνουν δύο τραγούδια, σε ρυθμό χασάπικο και σε στίχους του Τάσου Μπουλμέτη, το «Μην Ξαναγυρνάς» με την Ανατολή Μαργιόλα και το «Νοτιάς» με την μοναδική ερμηνεία του Γιώργου Μαργαρίτη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

2 3 4 5 6 7 8 9 unspecified

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ.

Το soundtrack της ταινίας «Νοτιάς» κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

Ακούστε τα τραγούδια:

Η ταινία «Νοτιάς» προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Feelgood.

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

11 − 5 =