Μαρία Της Γειτονιάς | Η μεξικάνικη σειρά που μάγεψε τα μεσημέρια μας

Όλοι μας παρακολουθήσαμε όταν ήμασταν μικροί τις μεξικάνικες σειρές, που είχαν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση. Από τους Ατρόμητους της ΕΡΤ μέχρι την Πεντάμορφη του Alpha, οι μεξικάνικες σειρές αποτέλεσαν μία αφροδισιακή υστερία των μεσημεριών μας. Οι σειρές αμέτρητες, λίγες όμως ξεχώρισαν. Και από αυτές που ξεχώρισαν…μία έκανε τη διαφορά. Η Μαρία της Γειτονιάς. Η Κοπέλα με τα μακριά σοκολατένια μαλλιά, την γλυκιά φωνή και την ακόμη πιο γλυκεία αφέλεια της, μας βίδωνε κάθε μεσημέρι για τα καλά στους καναπέδες μας. Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε τη σειρά των σειρών;

Πλοκή.
Η Μαρία είναι μία πάμφτωχη 15χρονη κοπέλα, που ζει με τη θεία της, σε μία παράγκα στην παραγκούπολη της πόλης του Μεξικού, και μαζεύει σκουπίδια, προκειμένου να τα πουλήσει μπας και βγάλει χρήματα. Την ημέρα των γενεθλίων της, πάει με τη θεία της στην εκκλησία να προσευχηθούν και να εξομολογηθούν στον Ιερέα Πάτερ Ονόριο. Εκεί θα συναντήσουν ένα πλούσιο άνδρα τον Fernando Dela Vega, ο οποίος έχει πάει επίσης να εξομολογηθεί. Η Μαρία θα μαλώσει τον πλούσιο άντρα που θα εξομολογηθεί πρώτος, μετά από λίγη ώρα όμως κι εκείνη εξομολογείται. Καθώς η Μαρία με τη θεία της φεύγουν από την εκκλησία, η δεύτερη παθαίνει εγκεφαλικό και πεθαίνει στα χέρια της. Εξορκίζει τον Ιερέα, πριν πεθάνει όμως, να προσέχει τη Μαρία και να της βρεί ένα καλό σπίτι. Ο ιερέας τότε θα ζητήσει τη βοήθεια του κου De La Vega, κι εκείνος δέχεται με χαρά όχι μόνο να πάρει τη Μαρία σπίτι του, αλλά και να την έχει ως φιλοξενούμενη του.
Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται από την γυναίκα του κου DlV Victoria και της ανιψιά της Σοράγια, μόλις βλέπουν τη ρακένδυτη Μαρία να μπαίνει στο σπίτι τους. Ο DlV όμως δεν ακούει κουβέντα. Η Κόρη της οικογένειας Vanessa και ο ένας από τους δύο γιους Vladimir τη συμπαθούν αμέσως με τον δεύτερο να την ερωτεύεται από την πρώτη ματιά. Τη συμπαθεί και το υπηρετικό προσωπικό βεβαίως με πρώτη την Lupe, που αναλαμβάνει την προσωπική φροντίδα της Μαρίας. Η μόνη από τους υπηρέτες που δεν τη συμπάθησε ποτέ ήταν η Carlota, η οποία αποτελούσε και την..κατίνα της έπαυλης καθώς κρυφάκουγε πάντα.
Η Μαρία λίγες μέρες μετά θα γνωρίσει και το μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Τον δεύτερο γιο τον Louis Fernando. Η μοίρα όμως τη επιφυλάσσει μία έκπληξη, καθώς ο LF, είναι ο πλούσιος άνδρας που κάθε εβδομάδα έβλεπε στην εκκλησία η Μαρία, και τον οποίο ονειρευόταν κάθε μέρα να παντρευτεί. Τα πράγματα μεταξύ τους δεν θα εξελιχθούν καλά στην αρχή, καθώς ο LF, δεν συμπαθεί καθόλου τη Μαρία, κι εκείνη του πάει όλο κόντρα. Είναι δύο αντίθετοι χαρακτήρες. Και η φύση ορίζει ότι….τα αντίθετα…ΕΛΚΟΝΤΑΙ.
Έτσι λοιπόν μέσα τους θα γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας, που θα περάσει από πολλές δοκιμασίες και πολλές φουρτούνες. Η μεγαλύτερη από όλες…έχει όνομα. Και αναφέρθηκε λίγο πιο πάνω. SORAYA MONTENEGRO. H αδίστακτη ανιψιά της γυναίκας του DlV, που το μόνο που ήθελε πάντα στη ζωή της ήταν λούσα…και άρα…ΠΟΛΛΑ χρήματα. Επίσης είναι τρελά ερωτευμένη με τον LF, και το μόνο εμπόδιο για την ευτυχία της μαζί του είναι η…”παρακατιανή…η Μαρία της Γειτονιάς”. Θα προσπαθήσει μάλιστα να κάνει ακόμα και φόνο, προκειμένου να μη σταθεί τίποτα εμπόδιο στην ευτυχία της. Θα πέσει σε κάποια φάση από ένα ουρανοξύστη, αλλά επειδή όπως λέει ο λαός “κακό σκυλί, ψόφο δεν έχει”, θα ζήσει και περίπου 10 επεισόδια μετά επανεμφανίζεται με μόνο σκοπό την καταστροφή των DelaVega. Στο μεταξύ η Μαρία έχει παντρευτεί τον LF, και περιμένει το παιδί του, λόγω όμως μιας παρεξήγησης με τον Vladimir, και λόγω των ευέξαπτου χαρακτήρα του LF, ο δεύτερος αποχωρεί από το σπίτι και κάνει περίπου 6 μήνες να μιλήσει με τη Μαρία. Η Μαρία απελπισμένη, γεννάει το παιδί του, αμέσως μετά όμως κατεβάζει διακόπτες και ελαφρώς τρελαίνεται. Αφού παίρνει το παιδί και φεύγει από το νοσοκομείο, το δίνει σε μία άγια γυναίκα που πουλούσε σοκολάτες για να ζήσει..την Αγρυπίνα, δίνει όμως στο παιδί της το όνομα Nandito. Λίγο μετά ο LF επιστρέφει μετανιωμένος και ψάχνει τη Μαρία όπως και η υπόλοιπη οικογένεια. Δύο αστυνομικοί βρίσκουν τη Μαρία, και την πηγαίνουν σε μία ψυχιατρική κλινική για παρακολούθηση, όπου την επισκέπτεται συνέχεια ο LF. Ο δεύτερος, αποφασίζει να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι ώστε να αναπληρώσει το κενό του χαμένου Nando, μόλις βγαίνει η Μαρία από την Κλινική. To κενό δεν αναπληρώνεται πλήρως, η Tita  όμως ηρεμεί την Μαρία. Τα χρόνια περνούν, και η μοίρα φυλάει τη Μαρία, καθώς εν αγνοία της θα συναντήσει δύο φορές τον Nando και θα τον βοηθήσει. Η δεύτερη φορά είναι και η οριστική. Μετά από βάσανα και παρεξηγήσεις του LF, ανακαλύπτεται ότι ο Nando είναι ο χαμένος γιος της Μαρίας, κι έτσι η ηρεμία έρχεται και πάλι στην οικογένεια. Κι εδώ ξαναμπαίνει η Soraya. Ώντας ΧΗΡΑ(καλα καταλάβατε), κληρονομεί την περιουσία του άντρα της, ενώ παίρνει υπό την…τυραννία της την ανάπηρη κόρη του συζύγου την Alicia και την νταντά της τη Esperanza. Η ζωή μαζί με τη soraya, αποδεικνύεται ένα μαρτύριο, καθώς μπορεί να έγινε καλά, οι συναισθηματικές της εκρήξεις όμως είναι αμείωτες. Και οι περιπέτειες για τη Μαρία και την οικογένεια DlV ξαναρχίζουν. Το Τέλος όμως είναι ευτυχισμένο για την οικογένεια ενώ για τη soraya, είναι τσουρουφλιστό…καθώς καίγεται ζωντανή, χωρίς κανείς να μπορεί να τη βοηθήσει.

Cast.
ThaliaMaria La Del Barrio
Fernando ColungaLuis Fernando De la Vega
Ricardo BlumeDon Fernando De La Vega
Iran EoryVictoria Montenegro De La Vega
Itati CantoralSoraya Montenegro
Osvaldo BenavidesNandito
Meche BarbaLupe
Rebeca ManriquezCarlota
Carmen SalinasAgripina
Yuliana PenicheAlicia Montalban Smith
Ariadne WelterEsperanza Calderon
Ludwika PaletaTita De La Vega

 

 

Info.
– Η σειρά έχει προβληθεί σε 180 χώρες παγκοσμίως.
– Η Τηλεθέαση στη Ρουμανία άγγιξε το 90%
-Στις χώρες Φιλιππίνες, Ινδονησία, Λίβανο, Ισραήλ και Ουκρανία, η σειρά ήταν τόσο αγαπητή, που γυρίστηκαν remakes.
-H Επιρροή της πρωταγωνίστριας και της σειράς, ήταν τόσο μεγάλη στην Ακτή Ελεφαντοστού, που οι εκκλησίες άλλαξαν τα ωράρια της Λειτουργίας, ώστε να παρακολουθεί ο κόσμος τη σειρά.
-Η σειρά έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως η σειρά με το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό όλων των εποχών, αφού οι θεατές της ξεπερνούν τους 2 δις.
– Στην Ελλάδα η σειρά προβλήθηκε πρώτη φορά το 1998 στο ΣΚΑΙ, μετά στον Alpha, έπειτα στο Alter, ενώ την περσινή χρονιά προβαλλόταν από το κανάλι E, με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον.
– Σε Σερβία και Γιουγκοσλαβία την ώρα προβολής της σειράς, οι δρόμοι ερήμωναν ενώ η τηλεθέαση έφτασε στο 70%.
– Στις Φιλιππίνες, ο κόσμος που συνέρρευσε να δει την Thalia, ήταν πολύ περισσότερος από τον κόσμο που πήγε να δει τον Παπά στη Μανίλα δύο μήνες πριν εκείνη τη μέρα.
-Παρόλο το τηλεοπτικό μίσος των Maria/Soraya, στην εκτός σειράς ζωή οι Thalia και Itati, είναι πολύ καλές φίλες αλλά καί κουμπάρες, καθώς η πρώτη έχει βαφτίσει το ένα παιδί της δεύτερης.
– Η Thalia και ο Fernando έχουν συμπρωταγωνιστήσει και στις τρεις “ομώνυμες” σειρές
Maria Mercedes(1992), Marimar(1994), Maria la del Barrio(1995).
– H σειρά είναι τόσο διαδεδομένη και αγαπητή, που πέρυσι την πήρε και το Netflix!

Ακούστε εδώ το τραγούδι και απολαύστε τη σειρά σε μία “περίληψη” 4 περίπου λεπτών.

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

15 − two =

Ads