«Παραγγελιά» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο @LIVE Κότσιρας – Μαχαιρίτσας | Ήμασταν εκεί!

Το ρολόι δείχνει 22:55 και ο μαιτρ ενημερώνει τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα –ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή κάπνιζε και συζητούσε σε ένα μάλλον φιλικό του τραπέζι- πως το live ξεκινάει. Όσο ο Λαυρέντης προχωράει προς τα παρασκήνια και πίσω από την πεσμένη ακόμα μα ημιδιάφανη αυλαία αρχίζει το ταξίδι με ατμοσφαιρικές μελωδίες από το πιάνο. Έχει ήδη δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Οι δύο καλλιτέχνες εμφανίζονται στη σκηνή και ξεκινούν το πρόγραμμα με το τραγούδι «Να δεις τι σου’ χω για μετά». Ένα δυνατό ξεκίνημα που μας κάνει να ανυπομονούμε για τη συνέχεια. Και αυτή έρχεται με γνωστά κομμάτια από τη δισκογραφία του Γιάννη Κότσιρα που ερμηνεύουν οι δύο καλλιτέχνες. «Πώς μπορώ», «Όλη μου τη ζωή», «εφάπαξ». Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται στη σκηνή η Παυλίνα Βουλγαράκη για να συμπληρωθεί η παρέα των μουσικών που πλαισιώνουν τη βραδιά. Η νεαρή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός ερμήνευσε το «Λίγο-λίγο» και το «Λαβύρινθοι», δύο δικά της κομμάτια που έχει ήδη αγαπήσει ο κόσμος. Σόλο στο λαούτο και αλλαγή κλίματος. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με γνωστά κομμάτια του Κότσιρα και του Μαχαιρίτσα και όχι μόνο. Κορυφαίες στιγμές στα κομμάτια «Τα λόγια και τα χρόνια» όπου τραγούδησαν όλοι σχεδόν οι παρευρισκόμενοι και στο «μάτια δίχως λογική» όπου τα φώτα χαμήλωσαν και όλο το μαγαζί φωτίστηκε από τα κινητά και τους αναπτήρες του κοινού. Κάπως έτσι, με αγαπημένα κομμάτια τέλειωσε το πρώτο μέρος του προγράμματος.

Στο δεύτερο μέρος του live οι δύο καλλιτέχνες παρήγγειλαν το ποτάκι τους και μαζί με αυτό τήρησαν την υπόσχεσή που έδωσαν μέσω του τίτλου αυτού του κύκλου εμφανίσεων, ερμηνεύοντας κομμάτια-παραγγελιές που είχε επιλέξει ο κόσμος. Με κομμάτια κυρίως λαϊκά ξεσήκωσαν το κοινό το οποίο ειδικά στα δύο τραγούδια του ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνου «Ρόζα» και «Θάλασσες» τραγούδησε μαζί τους και τους καταχειροκρότησε.

Τελειώνοντας αυτό το live σου αφήνει τη γεύση που αφήνουν οι συναντήσεις με παλιούς καλούς φίλους που έχεις να τους δεις καιρό. Αίσθηση οικειότητας, συγκίνησης και λαχτάρας μέχρι την επόμενη συνάντηση. Σε μια από τις πιο ζεστές σκηνές της Αθήνας, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, οι δύο κορυφαίοι Έλληνες ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με την μετρημένη και σίγουρα ταλαντούχα Παυλίνα Βουλγαράκη σας περιμένουν για να σας ταξιδέψουν παντρεύοντας ποικίλα ακούσματα και ήχους, με ροκ αλλά και λαϊκή διάθεση σε παλιά και νέα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει. Ένα σχήμα που συστήνω ανεπιφύλακτα.

Μη χάσετε τις 2 τελευταίες παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ!

 

Ρεπορτάζ / Φωτογραφίες: Τζωρτζίνα Γεωργακοπούλου

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

seventeen − one =